HomeHL-97ο Δημοτικό Σχολείο: Μία «ανάσα» πριν τη λειτουργία του σε οικίσκους

7ο Δημοτικό Σχολείο: Μία «ανάσα» πριν τη λειτουργία του σε οικίσκους

Λιλιπούτειοι μαθητές θα κάνουν μάθημα δίπλα στην παραλιακή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην τελική ευθεία μέχρι να μπουν οι μαθητές στις αίθουσες και να ξεκινήσουν τα μαθήματα βρίσκεται το νέο 7ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου.

Οι οικίσκοι τοποθετήθηκαν πριν από περίπου τρεις εβδομάδες και απομένουν κάποιες εργασίες ακόμα προκειμένου να είναι λειτουργικό το σχολείο.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο cretapost ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Αναστασάκης, «απαιτείται να γίνει η σύνδεση στα δίκτυα της ΔΕΗ και της ΔΕΥΑΗ και αρκετές ακόμα εργασίες ώστε οι μαθητές να εισέλθουν ασφαλείς στο νέο χώρο όπου θα στεγαστεί προσωρινά το σχολείο τους».

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα το νέο 7ο Δημοτικό Σχολείο αναμένεται να είναι έτοιμο περί τα τέλη Φεβρουαρίου περίπου, μετά και την παραχώρηση των οικίσκων από την ΚΤΥΠ στον Δήμο Ηρακλείου.

oikiskoi_17o_dimotiko oikiskoi_17o_dimotiko2

Αντιδράσεις από γονείς

Παρά την ομαλή πορεία υλοποίησης του έργου κάποιοι γονείς εξακολουθούν να εμφανίζοναι σκεπτικοί αναφορικά με το χώρο στέγασης του σχολείου αλλά και το κατά πόσον είναι κατάλληλος για μία τέτοια χρήση.

«Ένα μήνα περίπου μετά την τοποθέτησή τους οι οικίσκοι που θα στεγάσουν το Σχολείο των παιδιών μας παραμένουν άδειοι και αχρησιμοποιητοι. Ο περιβάλλων χώρος είναι ανοιχτός, υπάρχει μεν ένα υποτυπώδες συρματόπλεγμα αλλά δεν υπάρχει καμία προφύλαξη από εξωτερικούς παράγοντες. Το δάπεδο είναι ακατάλληλο για σχολική χρήση. Αποκλείεται ένα τέτοιο μέρος να πήρε έγκριση από τον Οργανισμό Σχολικών Κτίριων» ανέφερε στο cretapost γονέας το παιδί του οποίου φοιτά στο 7ο Δημοτικό.

Η μητέρα συνεχίζει διερωτώμενη «το σχολείο βρίσκεται επί της παραλιακής λεωφόρου, δηλαδή σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας. Ποιος θα προφυλάσσει τα παιδιά μας τόσο από το δρόμο όσο και από το κρύο που έρχεται από το λιμάνι».

Βέβαια η ίδια δείχνει κατανόηση προς τη συνθήκη και ότι ενδεχομένως να εξυπηρετεί άλλους γονείς λέγοντας «κάποιοι γονείς με δύο και τρία παιδιά θέλουν φυσικά να τα έχουν μαζεμένα σε ένα σχολείο και όχι διασκορπισμένα σε διαφορετικά κτίρια».

oikiskoi_17o_dimotiko3

Το χρονικό της υπόθεσης

Υπενθυμίζεται ότι ο σεισμός της 27ης Σεπτεμβρίου προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στη στατικότητα του 7ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου και έκτοτε οι μαθητές έχουν «σκορπιστεί» σε διαφορετικά σχολεία του Ηρακλείου.

Οι μαθητές χωρίστηκαν ανά τμήμα και κάθε τμήμα μεταφέρθηκε σε άλλο σχολικό συγκρότημα της πόλης. Κάποιοι μαθητές παρακολουθούν τα μαθήματά τους στο 17ο Δημοτικό και κάποιοι άλλοι στο 8ο Δημοτικό Σχολείο, αλλά και σε όμορες περιοχές.

Το ζήτημα προκαλεί δικαιολογημένες τριβές και αναστάτωση μεταξύ των γονέων που πρέπει καθημερινά να μεταφέρουν τα παιδιά τους σε σχολεία μακρινά από τον μόνιμο τόπο διαμονής τους.

Η προσωρινή λύση βρέθηκε με την τοποθέτηση των οικίσκων έπειτα από αίτημα στον Δήμο του Συλλόγου Γονέων Μαθητών του 7ου Δημοτικού Σχολείου.

Σημειώνεται τέλος ότι για την αποκατάσταση των ζημιών στα σχολεία που υπέστησαν καταστροφές από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου ο Δήμος Ηρακλείου διεκδικεί ποσό ύψους 1,5 εκατ. ευρώ.

oikiskoi_7o_dimotiko4 oikiskoi_17o_sxoleio

Διαφήμιση
Διαφήμιση