HomeHL-9Σεισμός: «Μπαλάκι» οι μαθητές του 7ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου

Σεισμός: «Μπαλάκι» οι μαθητές του 7ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου

Θα στεγαστούν σε λυόμενες αίθουσες στο λιμάνι;

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο σεισμός της 27ης Σεπτεμβρίου προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στη στατικότητα του 7ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου και έκτοτε οι μαθητές έχουν «σκορπιστεί» σε διάφορα σχολεία του Ηρακλείου.

Οι μαθητές χωρίστηκαν ανά τμήμα και κάθε τμήμα μεταφέρθηκε σε άλλο σχολικό συγκρότημα της πόλης. Κάποιοι μαθητές για παράδειγμα παρακολουθούν τα μαθήματά τους στο 17ο Δημοτικό και κάποιοι άλλοι στο 8ο Δημοτικό Σχολείο, αλλά και σε άλλα σημεία σε όμορες περιοχές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το 8ο Δημοτικό βρίσκεται κοντά στον Άγιο Μηνά, στο κέντρο της πόλης, ενώ το παλιό σχολείο των παιδιών βρίσκεται στην Όαση, δίπλα από την Πυροσβεστική με συνέπεια γονείς και μαθητές να διανύουν καθημερινά μεγάλη απόσταση μέχρι να φτάσουν στο νέο τους σχολείο.
7o-dimotiko1
Ωστόσο η τελευταία απόφαση του Δήμου Ηρακλείου για μάθημα σε λυόμενες αίθουσες που θα τοποθετηθούν στο λιμάνι προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από την πλευρά των γονέων.

Όπως αναφέρει γονέας στο cretapost, τα παιδιά για τρίτη φορά θα αλλάξουν σχολικό περιβάλλον μέσα σε ελάχιστους μήνες.

«Θα αλλάξουν σχολικό περιβάλλον για τρίτη φορά σε μία χρονιά, τα παιδιά προσαρμόστηκαν στο νέο σχολείο, σε νέες τάξεις, νέους συμμαθητές… Κανείς δεν μας έχει διαβεβαιώσει ότι τον Σεπτέμβριο θα είναι έτοιμο το σχολείο μας, καμία επίσημη ανακοίνωση δεν έχουμε αναφορικά με το εάν επισκευάζεται ή όχι, τι χρονοδιάγραμμα έχει κτλ»,
τονίζει χαρακτηριστικά η μητέρα.

Από την πλευρά του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιάννης Αναστασάκης τονίζει στο cretapost, ότι η απόφαση αυτή πάρθηκε μετά από πρόταση των ίδιων των γονέων.
«Ζητήσαμε από την ΚΤΥΠ (ΚΤιριακές ΥΠοδομές) να μας χορηγήσει λυόμενες αίθουσες ώστε να φτιάξουμε ένα πλήρες σχολείο στο λιμάνι επί της παραλιακής για να μετακινηθούν όλα τα παιδιά μέχρι να τελειώσουν οι εργασίες αποκατάστασης του 17ου Δημοτικού».

Οι ίδιοι οι γονείς ζήτησαν αυτή τη λύση, δεν υπήρχε αρχικά στο χρονοδιάγραμμα του Δήμου. Αν δεν τους βολεύει για τον οποιονδήποτε λόγο, μπορούν να ζητήσουν αλλαγή πλάνου».
7o-dimotiko
1,5 εκ. ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών

1,5 εκ. ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών στα σχολεία που υπέστησαν ζημιές από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου διεκδικεί ο δήμος Ηρακλείου και αναμένεται η έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Μόλις μπουν οι απαραίτητες υπογραφές θα ξεκινήσουν και οι εργασίες αποκατάστασης τόσο του 7ου Δημοτικού Σχολείου όσο και άλλων σχολικών συγκροτημάτων που έχουν υποστεί φθορές. Ωστόσο η έγκριση του ποσού φαίνεται, σύμφωνα πάντα με τον κ. Αναστασάκη, να έχει χαθεί στα γρανάζια της γραφειοκρατίας.

«Κάναμε μία μελέτη και ξεκίνησε διαδικασία για ανάθεση έργου 1,5 εκατ. ευρώ για την κατασκευή όλων των ζημιών σε όλα τα σεισμόπληκτα σχολεία. Περιμένουμε την έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο ώστε να υπογράψουμε τη σύμβαση κ να ξεκινήσουν οι εργασίες άμεσα», ανέφερε στο cretapost ο αρμόδιος αντιδήμαρχος.

Διαφήμιση
Διαφήμιση