HomeHL-9Νέος ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ στην Κρήτη

Νέος ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ στην Κρήτη

Ιδιαίτερα αισθητή η σεισμική δόνηση στο νησί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νέα σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην Κρήτη.

Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών δίνει τον σεισμό μεγέθους 5,3 Ρίχτερ. Το επίκεντρο δίνεται 39 χλμ. νοτιοδυτικά της Άρβης με εστιακό βάθος 74,9 χλμ, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία.

Πρόκειται δηλαδή για τον δεύτερο μεγάλο σεισμό σε λιγότερο από 12 ώρες με το ίδιο επίκεντρο.

Σημειώνεται ότι λίγο μετά τις 7 το πρωί ένας ακόμη ισχυρός σεισμός σήκωσε από τα κρεβάτια τους κατοίκους στην Άρβη.

Ταυτόχρονα σύμφωνα πάντα με το Γεωδυναμικό Αθηνών από τις 12:01 της Τετάρτης 29 Δεκεμβρίου έχουν σημειωθεί περισσότερες από τριάντα σεισμικές δονήσεις σε όλη τη χώρα.

Ευθύμιος Λέκκας: Πρέπει να εξετάσουμε το ελληνικό τόξο

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega μίλησε για τους σεισμούς που σημειώθηκαν στην Κρήτη ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας.

Ο κ. Λέκκας τόνισε ότι «σε καμία περίπτωση οι σεισμοί δεν σχετίζονται με τους σεισμούς στο Αρκαλοχώρι καθώς εκεί γίνονται σε χερσαίο έδαφος, είναι επιφανειακοί και έχουν τελείως διαφορετικά τεκτονικά χαρακτηριστικά από τους σεισμούς της Άρβης».

Παράλληλα, ανέφερε ότι «συνήθως δεν δημιουργούν μετασεισμική ακολουθία τα τόσο μεγάλα εστιακά βάθη της τάξης των 50 ή 70 χλμ.».

Τέλος, σημείωσε ότι «οι πολίτες δεν έχουν λόγο ανησυχίας ωστόσο εμείς οι επιστήμονες πρέπει να εξετάσουμε τί συμβαίνει στο ελληνικό τόξο εφόσον η περιοχή βρίσκεται σε διέγερση».

seismos3

Διαφήμιση
Διαφήμιση