HomeΚΡΗΤΗΣφοδρές βροχές σαρώνουν την Κρήτη! Ασκύφου Χανίων καταγράφει ρεκόρ ποσότητας 110 χιλιοστών

Σφοδρές βροχές σαρώνουν την Κρήτη! Ασκύφου Χανίων καταγράφει ρεκόρ ποσότητας 110 χιλιοστών

Έκτακτη αναφορά από τον Κ. Λαγουβάρδο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Όπως είχe εγκαίρως ενημερώσει το Cretapost από το απόγευμα της Πέμπτης 9 Μαΐου, σημαντικές βροχοπτώσεις καταγράφηκαν στην Κρήτη σήμερα Παρασκευή 10 Μαΐου. Οι μετρήσεις που πραγματοποιήθηκαν από το δίκτυο των 62 σταθμών που λειτουργεί το meteo.gr/Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών στο νησί αποκαλύπτουν ενδείξεις έντονης βροχόπτωσης σε διάφορες περιοχές, με έμφαση στο Ασκύφου των Χανίων.

Σύμφωνα με τα δεδομένα, η περιοχή του Ασκύφου των Χανίων κατέγραψε το υψηλότερο ύψος βροχής, φθάνοντας τα 110 χιλιοστά μέχρι τις 6 το απόγευμα της Παρασκευής. Αυτό αποτελεί ένα εξαιρετικά σημαντικό ποσοστό βροχόπτωσης, το οποίο μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την τοπική οικονομία και την καθημερινότητα των κατοίκων.

Οι άλλες περιοχές του νησιού δεν έμειναν ανεπηρέαστες από τις βροχοπτώσεις, με πολλές από αυτές να καταγράφουν σημαντικά ύψη βροχής. Η συνεχής παρακολούθηση των μετεωρολογικών δεδομένων είναι ζωτικής σημασίας για την αξιολόγηση της κλιματικής εξέλιξης και τη λήψη κατάλληλων μέτρων προστασίας και προειδοποίησης.

Είναι αξιοσημείωτο γεγονός, λοιπόν, πως η ποσότητα των βροχοπτώσεων που καταγράφηκε την Παρασκευή ξεπερνά τα συνηθισμένα επίπεδα, ενισχύοντας την ανάγκη για προσεκτική παρακολούθηση και αντίδραση από τις τοπικές αρχές και τον πληθυσμό.

vroxopt

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση