HomeHL-9Σεισμός: Πετάχτηκαν από τα κρεβάτια τους οι άνθρωποι – Αναστάτωση στην Άρβη

Σεισμός: Πετάχτηκαν από τα κρεβάτια τους οι άνθρωποι – Αναστάτωση στην Άρβη

Τσελέντης: «Δεν έχει σχέση με το ρήγμα Αρκαλοχωρίου»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έντονη αναστάτωση προκλήθηκε σήμερα στην Άρβη εξαιτίας του μεγάλου σεισμού που καταγράφηκε λίγα λεπτά μετά τις 7 το πρωί με ένταση 5,7 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

arbh-seismos5

Οι κάτοικοι πετάχτηκαν από τα κρεβάτια τους ενώ όπως αναφέρουν μαρτυρίες στο cretapost «ο σεισμός είχε μεγάλη διάρκεια και φοβηθήκαμε ότι θα πέσουν τα σπίτια».

Άλλοι ανέφεραν πως «νιώθαμε ότι ήμασταν πάνω σε ένα πλοίο και είχε δέκα μποφόρ και αμέσως βγήκαμε στο δρόμο».

Ευτυχώς ο σεισμός δεν προκάλεσε καμία απολύτως καταστροφή αν και η ανησυχία ήταν έκδηλη εξαιτίας των ζημιών που είχαν προκληθεί από τον μεγάλο σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου στο Αρκαλοχώρι.

Άκης Τσελέντης: «Καμία σχέση με το ρήγμα του Αρκαλοχωρίου»

Στο Ηράκλειο βρισκόταν ο γνωστός σεισμολόγος, Άκης Τσελέντης, την ώρα του μεγάλου σεισμού έντασης 5,7 Ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί ανοιχτά της Άρβης.

«Ο σεισμός αυτός έγινε στη θάλασσα και η τελική τιμή του είναι στα 5,7 Ρίχτερ με εστιακό βάθος 60, τελικά, χιλιόμετρα», τόνισε μιλώντας στο cretapost o ο κ. Τσελέντης ο οποίος ανέφερε ότι ένιωσε τον μεγάλο σεισμό.

«Κατάλαβα τον σεισμό και αρχικά το μυαλό μου πήγε αλλού, στο ρήγμα του Αρκαλοχωρίου. Ο σεισμός όμως, ευτυχώς, ήταν στη θάλασσα και είχε μεγάλο εστιακό βάθος. Γι’ αυτό θεωρώ ότι θα υπάρξουν ελάχιστοι μετασεισμοί και δεν ανησυχώ», επεσήμανε σχετικά ο κ. Τσελέντης.
ikona_viber_2021-12-29_12-57-13-446
Παράλληλα, ο γνωστός σεισμολόγος επεσήμανε πως ο συγκεκριμένος σεισμός «δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το ρήγμα του Αρκαλοχωρίου» ενώ η περιοχή αυτή «έδινε κάποιους μικρούς σεισμούς».

Τέλος ο κ. Τσελέντης υπογράμμισε πως «η ευρύτερη περιοχή έχει μία έξαρση αλλά ευτυχώς σημειώνονται μεσαίου μεγέθους σεισμοί στη θάλασσα» ενώ τόνισε κατηγορηματικά ότι «δεν βλέπω να ενεργοποιούνται άλλα ρήγματα εξαιτίας αυτού το σεισμού».

Μάλιστα εξαιτίας τις σεισμικής διέγερσης που υπήρχε πέρυσι στην περιοχή είχαν τοποθετηθεί μηχανήματα τα οποία και κατέγραψαν 7 σεισμικές δονήσεις στην ίδια περιοχή που σημειώθηκε ο σημερινός σεισμός.

Δεν έχει σχέση με το ρήγμα Αρκαλοχωρίου

Ο γνωστός σεισμολόγος ξεκαθάρισε ότι ο σημερινός σεισμός δεν έχει καμία σχέση με το ρήγμα Αρκαλοχωρίου.

Όπως τόνισε αναφορικά με τον σημερινό δυνατό σεισμό είναι ότι δεν θα δώσει μετασεισμούς όμως το κακό είναι ότι επιβαρύνονται τα ήδη βεβαρημένα κτίρια

Διαφήμιση
Διαφήμιση