HomeHL-CultureΑυτό είναι το Top 10 των αγαπημένων ταινιών για το 2021 σύμφωνα με το Cinobo

Αυτό είναι το Top 10 των αγαπημένων ταινιών για το 2021 σύμφωνα με το Cinobo

Στο Νο1 η ταινία «Το Πρόστιμο» (Amercement) Φωκίων Μπόγρης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Δεκέμβριος ήταν ανέκαθεν ο μήνας με τις λίστες και τώρα που το 2021 φτάνει στο τέλος του, το Cinobo μαζεύει σε μια λίστα τις αγαπημένες ταινίες των συνδρομητών του.

Στην 20άδα παρατηρούμε φιλμ, από τον πιο αμφιλεγόμενο Χρυσό Φοίνικα στην ιστορία του θεσμού και το Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, μέχρι τη Χρυσή Άρκτο Βερολίνου και το πιο σοκαριστικό ντοκιμαντέρ της χρονιάς. Φυσικά δεν λείπουν μεγάλοι auteurs, όπως ο Γουόνγκ Καρ Γουάι και ο Φατίχ Ακίν. Δύο είναι τα μεγάλα ερωτήματα: σκανδάλισε όσο περιμέναμε τη φετινή χρονιά ο Πολ Βερχόφεν;

Με 1,22 εκατομμύρια ώρες streaming και 3,93 εκατομμύρια views, αυτές είναι οι 10 δημοφιλέστερες ταινίες της χρονιάς, διαθέσιμες στο cinobo.com με το #1 να είναι ελληνικό!

Δείτε αντίστροφα των top 10 των αγαπημένων ταινιών

  1. Η Υπηρέτρια (The Handmaiden), του Παρκ Τσαν-Γουκ

Τη δεκαετία του 1930 στην Κορέα, κατά την περίοδο της ιαπωνικής κατοχής, μια νέα κοπέλα (Sookee) προσλαμβάνεται ως υπηρέτρια σε μια Γιαπωνέζα κληρονόμο (Hideko) που ζει μια μοναχική ζωή σε ένα μεγάλο κτήμα στην ύπαιθρο, με τον αυταρχικό θείο της (Kouzuki). Αλλά η υπηρέτρια έχει ένα μυστικό. Είναι μία πορτοφολού που έχει προσληφθεί από έναν απατεώνα, ώστε να αποπλανήσει την κληρονόμο, να της κλέψουν την περιουσία και τέλος να την κλείσουν στο τρελοκομείο. Τα πράγματα φαίνεται να προχωρούν σύμφωνα με το σχέδιο, μέχρι που η Sookee και η Hideko «ανακαλύπτουν» μεταξύ τους μερικές απρόσμενες συγκινήσεις.

O βραβευμένος και πετυχημένος σκηνοθέτης των «Oldboy», «Lady Vengeance», «Thirst» και «Stoker» Παρκ Τσαν-Γουκ, επιστρέφει με ένα γοητευτικό νέο-νουάρ δράμα, εμπνευσμένο από το μυθιστόρημα της Βρετανίδας συγγραφέως Σάρα Γουότερς «Fingersmith».

  1. Παγίδα στο Διαδίκτυο (Caught in the Net) Μπαρμπόρα Χαλούποβα, Βιτ Κλουσάκ

Τρεις γυναίκες ηθοποιοί, τρία παιδικά δωμάτια, 10 μέρες, 2.458 σεξουαλικοί παραβάτες. Ένα πείραμα που ρίχνει αναγκαίο φως στο θέμα της αποπλάνησης παιδιών στο ίντερνετ. Τρεις ενήλικες ηθοποιοί που όμως μοιάζουν πολύ νεαρές καλούνται να προσποιηθούν τις δωδεκάχρονες σε ψεύτικα προφίλ μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Σε στούντιο πιστά αντίγραφα παιδικών δωματίων, συνομιλούν μέσω τσατ και Skype με άντρες όλων των ηλικιών που τις έχουν αναζητήσει κι έχουν επικοινωνήσει μαζί τους διαδικτυακά.

Το ντοκιμαντέρ αποδίδει το καθηλωτικό δράμα των πρωταγωνιστριών που παίζουν «12χρονα κορίτσια», από τη διαδικασία του κάστινγκ μέχρι τις αυτοπροσώπως συναντήσεις με τους θύτες (υπό την παρακολούθηση ομάδας σεκιούριτι και έξι κρυφών καμερών). Οι τακτικές αποπλάνησης σταδιακά στρέφονται εναντίον των παραβατών και οι θύτες γίνονται θήραμα. Η ταινία έχει οριστεί ως Κ12. Για όλες τις ακατάλληλες σκηνές έχει χρησιμοποιηθεί οπτικό εφέ.

  1. Chungking Express, Γουόνγκ Καρ Γουάι

Κάθε μέρα, ο Αστυνομικός 223 αγοράζει μια κονσέρβα ανανά με ημερομηνία λήξης την 1η Μαϊου. Την ίδια στιγμή δεν μπορεί να πάρει την προσοχή του από μια μυστηριώδη γυναίκα με μια ξανθιά περούκα. Ο Αστυνομικός 663 είναι διαλυμένος από τη θλίψη λόγω ενός χωρισμού. Όταν όμως μια σερβιτόρα βρει τα κλειδιά του, θα τα χρησιμοποιήσει για να μπει στο σπίτι του και να ζωντανέψει τη ζωή του.

  1. Ραντεβού στο Belle Epoque (La Belle Epoque) Νικολά Μπεντός

Ο Βικτόρ, ένας εξηντάχρονος γελοιογράφος, βυθίζεται στη μελαγχολία. Αποκαμωμένος και εξορισμένος από τη συζυγική εστία, απευθύνεται σε έναν θίασο που αναπλάθει με αδιανόητη πειστικότητα ενσταντανέ από περασμένες εποχές, επιθυμώντας να ξαναζήσει την πιο σημαντική στιγμή της ζωής του, τη μέρα που γνώρισε τη γυναίκα του σε ένα καφέ της Λιόν.

  1. Soul Kitchen, Φατίχ Ακίν

Η κωμωδία του Τούρκου γεννημένου στη Γερμανία Φατίχ Ακίν έχει έντονο ελληνικό χρώμα, με τον κεντρικό του ήρωα, τον Ζήνο Καζαντζάκη(Αδάμ Μπουσδούκο) να βρίσκεται σε επαγγελματικό αδιέξοδο. Το εστιατόριο που διατηρεί σε υποβαθμισμένη συνοικία στο Αμβούργο πάει από το κακό στο χειρότερο, παραμελημένο και με κίνδυνο οριστικού λουκέτου από τις υγειονομικές υπηρεσίες, η προσωπική του ζωή μπαίνει σε δοκιμασία από την μετάθεση της φίλης του (Ναντίν) στη Σαγκάη, και ταλαιπωρείται από πόνους στη μέση. Η κατάσταση περιπλέκεται όταν αποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους ο μικρότερος του αδερφός ( Ηλίας) και ταυτόχρονα αναγκάζεται να συνεργαστεί με έναν ιδιόρρυθμο σεφ(Σάιν).

  1. Μπενεντέτα (Benedetta) Πολ Βερχόφεν

Η Μπενεντέτα Καρλίνι, μια μοναχή στο μοναστήρι της Πέσκια στην Τοσκάνη, παίρνει υπό την προστασία της μια νεαρή γυναίκα κι οι δυο τους ξεκινούν μια παθιασμένη ερωτική σχέση. Η τολμηρή και πολυαναμενόμενη επιστροφή του Πολ Βερχόφεν (Εκείνη, Βασικό Ένστικτο), είναι μια αληθινή ιστορία για την εμμονή, τον ερωτισμό, και τη θρησκεία, με τη Βιρζινί Εφιρά, τη Σάρλοτ Ράμπλινγκ και τη Δάφνη Πατακιά.

  1. Titane, Ζουλιά Ντικουρνό

To «Titane» ακολουθεί την ιστορία ενός νεαρού άντρα που συλλαμβάνεται με το πρόσωπό του γεμάτο μώλωπες από τους τελωνειακούς στο αεροδρόμιο. Στην ανάκριση ισχυρίζεται ότι το όνομά του είναι Αντριέν Λεγκράν, ένα αγόρι που εξαφανίστηκε από το σπίτι του πριν από χρόνια. Για τον πατέρα του, Βενσάν, ένας μακρύς εφιάλτης φτάνει στο τέλος του και παίρνει τον νεαρό σπίτι του, καλοσωρίζοντας πίσω τον χαμένο του γιο.

Μόνο που σχεδόν ταυτόχρονα με την άφιξη του Αντριέν, μια σειρά από φριχτούς φόνους συγκλονίζει την περιοχή και το ερώτημα αν τα δύο γεγονότα συνδέονται αιωρείται απειλητικό.

  1. Οι Γείτονες Από Πάνω (The People Upstairs) Σεσκ Γκέι

Ο Χούλιο και η Άνα είναι ζευγάρι για πάνω από 15 χρόνια. Δεν κοιτάνε ο ένας τον άλλο, ούτε αγγίζουν ο ένας τον άλλο πια και οι καυγάδες είναι η καθημερινότητά τους. Ένα βράδυ, η Άνα καλεί στο σπίτι τους από πάνω γείτονες. Ο Σάλβα και η Λάουρα είναι λίγο πιο νέοι και έφεραν μια νότα χαράς και αισιοδοξίας όταν πρωτομετακόμισαν στο κτήριο. Οι συνεχείς αναστεναγμοί και τα βογγητά που ακούγονται από το διαμέρισμά τους, όμως, αποτελούν πηγή έντασης για τον Χούλιο και την Άνα. Ίσως να είναι και ζήλια. Ίσως να εύχονται και η δική τους σεξουαλική ζωή να ήταν τόσο… πικάντικη!

Αυτό το βράδυ, οι γείτονες θα γίνουν αυτουργοί αλλά και θύματα ενός συναισθηματικού τσουνάμι, με αφορμή μια ασυνήθιστη και απρόσμενη πρόταση. Οι τέσσερις γείτονες θα εμπλακούν αναγκαστικά σε ένα βράδυ υπερβολής και κάθαρσης.

  1. Ατυχές Πήδημα Ή Τυχερό Πορνό (Bad Luck Banging or Loony Porn)

Ράντου Ζούντε

Ένα βίντεο στο ίντερνετ με ένα ζευγάρι που κάνει σεξ φορώντας μάσκες γίνεται ανάρπαστο. Η γυναίκα όμως αναγνωρίζεται, και τυχαίνει να είναι μια δασκάλα, που υποτίθεται πως ήταν υπόδειγμα ηθικής. Και ενώ οι γονείς απαιτούν την απομάκρυνση της, εκείνη αρνείται να παραδοθεί στις πιέσεις.

Το Πρόστιμο (Amercement) Φωκίων Μπόγρης

Όταν ο αρραβωναστικός της αδερφής του Βαγγέλη θα του προτείνει λύση στο οικονομικό του πρόβλημα, εκείνος θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον κόσμο της νύχτας, έναν κόσμο στον οποίο δεν θέλει να ανήκει.

Μια από τις καλύτερες ελληνικές ταινίες της περασμένης χρονιάς, βασισμένη σε αληθινή ιστορία. Πρωταγωνιστούν: Βαγγέλης Ευαγγελινός, Στάθης Σταμουλακάτος, Μαρία Μπαλούτσου, Βασίλης Αγγελος Αναστασίου, Φένια Αποστόλου, Βαγγέλης Μουρίκης, Τζένη Κιτσέλη, Σίσσυ Τουμάση, Ομηρος Πουλάκης, Κώστας Στεφανάκης, Γιάννης Οικονομίδης

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση