HomeHL-GreeceΓιάννης Οικονόμου: Εχει φέρει αποτελέσματα η έμμεση πίεση στους ανεμβολίαστους

Γιάννης Οικονόμου: Εχει φέρει αποτελέσματα η έμμεση πίεση στους ανεμβολίαστους

«Στόχος μας να μείνουν ανοιχτές η χώρα και η οικονομία και να σώσουμε όσο περισσότερες ζωές μπορούμε», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Δεν εξετάζεται κανένα ενδεχόμενο επιβολής lockdown και επέκτασης μέτρων για τους εμβολιασμένους», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά τη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Αναγνώρισε την «πάρα πολύ δύσκολη συγκυρία», την έξαρση των κρουσμάτων και τη μεγάλη πίεση στο ΕΣΥ, αναφέρθηκε σε «πλήρη επίγνωση εκ μέρους της Κυβέρνησης ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια πάρα πολύ δύσκολη μάχη», ενώ μίλησε για «θετικά δείγματα ότι η έμμεση πίεση στους ανεμβολίαστους έχει φέρει αποτελέσματα».

 Ο κ. Οικονόμου ανέφερε πως «παραμένουμε στη στρατηγική που έχουμε εφαρμόσει. Αυτά είναι τα μέτρα και προχωρούμε έτσι: προσπάθεια αύξησης της εμβολιαστικής κάλυψης, ενίσχυσης του ΕΣΥ, με έλεγχο και προσθήκη και των μονοκλωνικών φαρμάκων τις επόμενες μέρες.
Στόχος μας να μείνουν ανοιχτές η χώρα και η οικονομία και να σώσουμε όσο περισσότερες ζωές μπορούμε».

Για την εφαρμογή των μέτρων στην Εκκλησία, έκανε λόγο για «έναν πολύ ιδιαίτερο χώρο» και δήλωσε βέβαιος ότι «και η Εκκλησία θα κάνει τη δουλειά της με τον τρόπο που αυτή κρίνει και η Πολιτεία δειγματοληπτικά, όπως παντού θα κάνει τη δική της δουλειά, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία».

Επικαλέστηκε το κάλεσμα της Ιεράς Συνόδου στους πιστούς να κάνουν τα ράπιντ τεστ πριν προσέλθουν για να εκκλησιαστούν».

Για το ενδεχόμενο να κάνουν ράπιντ τεστ οι ανεμβολίαστοι και στα σούπερ μάρκετ, σημείωσε: «Υπάρχουν συγκεκριμένα μέτρα. Αν κριθεί από την Επιτροπή και από τις συνθήκες να γίνει οτιδήποτε διαφορετικό, θα το πληροφορηθείτε έγκαιρα. Το να ζητούμε μετά από κάθε μέτρο το επόμενο, δεν είναι χρήσιμο».

Σχετικά με την ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα για το βοήθημα στους συνταξιούχους, ο κ. Οικονόμου είπε: «Δυσκολεύομαι να κατανοήσω την επιμονή του κ. Τσίπρα να επιδιώκει σύγκριση εκείνης της καταστροφικής διακυβέρνησης με όσα έχουμε πετύχει τα 2,5 τελευταία χρόνια με τις πολλαπλές κρίσεις».

Υπογράμμισε την «ακραία υπερφορολόγηση» -όπως είπε- επί ΣΥΡΙΖΑ με 29 νέους φόρους και τη «λεηλασία» των συνταξιούχων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση