HomeHL-9Άγιος Μηνάς: Άνοιξε και πάλι τις πύλες του ο πολιούχος του Ηρακλείου

Άγιος Μηνάς: Άνοιξε και πάλι τις πύλες του ο πολιούχος του Ηρακλείου

Μετά από δύο χρόνια πανηγύρι με παρουσία πιστών στον Άγιο Μηνά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δύσκολα ήταν τα προηγούμενα δύο χρόνια για τη Μητρόπολη του Ηρακλείου αφού η γιορτή του Αγίου Μηνά συνέπεσε με το lockdown και τα περιοριστικά μέτρα ενάντια στον κορωνοϊό.

Ωστόσο τα πράγματα άλλαξαν και φέτος, για πρώτη φορά από το2019, η 11η Νοεμβρίου, ημέρα μνήμης του Αγίου Μηνά, εορτάζεται και πάλι μεγαλοπρεπώς με παρουσία πλήθους πιστών όπως αρμόζει στον προστάτη της πόλης μας. Ήδη από νωρίς το πρωί εκατοντάδες Ηρακλειώτες συρρέουν στο Μητροπολιτικό μας ναό για να ανάψουν ένα κερί και να προσευχηθούν στη χάρη του.

Το απόγευμα της Τετάρτης 10 Νοεμβρίου έγινε ο Εσπερινός από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κνωσού κ. Πρόδρομο Ξενάκη, ενώ το πρωί της Πέμπτης 11 Νοεμβρίου θα τελεστεί η Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Λάμπης και Σφακίων κ. Ειρηναίου.

Βέβαια, όπως μπορούμε να διακρίνουμε και στις φωτογραφίες, εντός του ναού παρατηρείται σχετικός συγχρωτισμός μεταξύ των πιστών αφού το πλήθος των Κρητικών που σπεύδουν να πάρουν την ευλογία του πολιούχου μας είναι τεράστιο. Αφενός είναι λογικό αφετέρου, μετά από όλα όσα δραματικά έχουμε βιώσει τους τελευταίους 20 μήνες, καλό θα ήταν να τηρούμε τα μέτρα προστασίας και να αποφεύγουμε – όσο μπορούμε – το συγχρωτισμό αφού μάλιστα τα κρούσματα αλλά και ο δείκτης θετικότητας δείχνουν σταθερά ανοδική πορεία.

agiosminas4

agiosminas5

agiosminas3

agiosminas2

agiosminas

Δείτε παρακάτω εικόνες από τον Άγιο Μηνά όπως ήταν στις 11 Νοεμβρίου 2020, εορτή με περίκλειστες θύρες. Εικόνες που προκαλούν θλίψη και ελπίζουμε να έχουν περάσει ανεπιστρεπτί και να μην ξαναζήσουμε ποτέ.

agiosminas2

agiosminas3

agiosminas

Διαφήμιση
Διαφήμιση