HomeHL-TOPΕυθύμης Λέκκας για σεισμούς: «Δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας»

Ευθύμης Λέκκας για σεισμούς: «Δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας»

Τι ανέφερε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, για την έντονη σεισμική δραστηριότητα ανοιχτά του Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας για την έντονη σεισμική δραστηριότητα ανοιχτά του Ηρακλείου.

Ο κ. Λέκκας, μιλώντας στο enikos.gr, επιβεβαίωσε τους 8 σεισμούς που καταγράφηκαν από χθες το βράδυ έως και σήμερα το πρωί βόρεια της Κρήτης ενώ επεσήμανε πως ήταν αισθητοί και στην Σαντορίνη.

«Ο σεισμός έγινε σε ρήγμα με διεύθυνση ανατολική- δυτική και οι δονήσεις έγιναν αισθητές στην Κρήτη και την Σαντορίνη» τόνισε σχετικά ο κ. Λέκκας και υπογράμμισε πως «δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγο ανησυχίας ακόμη και μεγαλύτερου μεγέθους σεισμός να γίνει. Τόσο επειδή υπάρχει μια ικανή απόσταση από την Κρήτη όσο και επειδή η διάταξη των επικέντρων είναι τέτοια ώστε και μεγαλύτερος σεισμός θα έχει διεύθυνση ανατολική- δυτική και όχι προς το νησί».

Η έντονη σεισμική δραστηριότητα

Έντονη είναι η σεισμική δραστηριότητα βόρεια της Κρήτης καθώς από χθες το βράδυ έως σήμερα το πρωί έχουν καταγραφεί συνολικά 8 σεισμοί!

Σύμφωνα με τα όσα έχει καταγράψει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, μετά τον χθεσινό σεισμό των 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έχουν σημειωθεί 4 σεισμοί από 2,5 Ρίχτερ έως 2,9 Ρίχτερ ενώ τις πρωινές ώρες καταγράφηκαν τρεις πιο δυνατοί σεισμοί.

Ο πρώτος έγινε στις 4.57 το πρωί και είχε ένταση 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με το επίκεντρό του να υπολογίζεται στα 50 χιλιόμετρο βόρεια του Ηρακλείου και το εστιακό του βάθος στα 5 χιλιόμετρα.

seismos1

Ο δεύτερος καταγράφηκε στο ίδιο σημείο δέκα λεπτά αργότερα και είχε ένταση 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με το εστιακό του βάθος να υπολογίστηκε στα 15 χιλιόμετρα.

seismos2

Ο τρίτος σημειώθηκε στις 7.24 το πρωί και είχε ένταση 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το εστιακό του βάθος ηταν στα 10 χιλιόμετρα.

seismos3

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση