HomeHL-TOPΟ αρχηγός της Πυροσβεστικής για τους ανεμβολίαστους Πυροσβέστες της ΕΜΑΚ

Ο αρχηγός της Πυροσβεστικής για τους ανεμβολίαστους Πυροσβέστες της ΕΜΑΚ

Θα μετακινηθούν εντός νομού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Επτά πυροσβέστες της ΕΜΑΚ Κρήτης, που δεν εμβολιάστηκαν κατά του κορωνοϊού, μετακινούνται απλώς σε άλλη υπηρεσία εντός του νομού τους», λέει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης σχετικά με το θέμα της μετακίνησης των επτά πυροσβεστών της 3ης ΕΜΑΚ Κρήτης.

«Εφαρμόστηκε απλώς η σχετική διαταγή», προσθέτει ο κ. Κολοκούρης και τονίζει: «Είχαμε δώσει ένα μεγάλο χρονικό περιθώριο σέ όσους υπηρετούν στην υπηρεσία για να εμβολιαστούν. Η ΕΜΑΚ παρέχει συνδρομή όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όποιο μέρος του κόσμου, αν κριθεί αναγκαίο. Δεν είναι δυνατόν, λοιπόν, να είναι ανεμβολίαστοι», τονίζει χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται, ότι οι θέσεις των επτά ατόμων θα καλυφθούν άμεσα από άλλους πυροσβέστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, τη θέση τους έρχονται τρεις συνάδελφοί τους από άλλες υπηρεσίες, οι οποίοι ωστόσο πληρούν κάποιες προϋποθέσεις που έχουν τεθεί. Άγνωστο παραμένει εάν το κενό των 4 πυροσβεστών καλυφθεί στο προσεχές διάστημα, κάτι που είναι πολύ πιθανό, όπως σχολιάζουν στελέχη της Πυροσβεστικής.

Ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νικόλαος Λαυράνος εξηγήθηκε και αυτός με τη σειρά του πως λόγω του ότι η ΕΜΑΚ συμμετέχει σε διεθνείς αποστολές, το αρχηγείο και το αρμόδιο υπουργείο θεώρησε μετά και τις εισηγήσεις των επιστημόνων ότι δεν γίνεται μέλη των ΕΜΑΚ που καλούνται σε διεθνείς αποστολές, κυρίως, να είναι ανεμβολίαστοι.

«Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί μετακινούνται από την ΕΜΑΚ σε σταθμούς της πόλης. Δίνεται φύλλο πορείας και μετακινούνται σε υπηρεσίες του νομού τους. Αυτοί οι συνάδελφοι αντικαθίστανται με άλλους συναδέλφους που έχουν εμβολιαστεί και έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον», είπε.

Η απόφαση αυτή μάλιστα δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συνολικά 54 ανεμβολίαστοι πυροσβέστες απομακρύνθηκαν από τις ΕΜΑΚ με διαταγή του Αρχηγείου της Πυροσβεστικής. Τα άτομα αυτά θα μεταφερθούν σε όμορες υπηρεσίες, ενώ λαμβάνεται μέριμνα για την αντικατάστασή τους.

219766559_4275543039158201_2305526133847931793_n

Η απόφαση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υπαλλήλων που υπηρετούν στις Ειδικές Μονάδες Αντιμετώπισης Καταστροφών είχε εκδοθεί στις 18 Μαΐου.

Το περιθώριο να εμβολιαστούν ήταν μέχρι το τέλος Ιουνίου και είχε δοθεί μια άτυπη παράταση έως το τέλος Ιουλίου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση