HomeHL-TOPΚορωνοϊός- EMAK: Απομακρύνθηκαν 7 πυροσβέστες που αρνήθηκαν να κάνουν το εμβόλιο

Κορωνοϊός- EMAK: Απομακρύνθηκαν 7 πυροσβέστες που αρνήθηκαν να κάνουν το εμβόλιο

Προβλήματα υποστελέχωσης δημιουργεί η απόφαση του ΣτΕ που έκρινε συνταγματική τη διαταγή του αρχηγού της πυροσβεστικής περί υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών των στελεχών του σώματος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μεγάλα προβλήματα υποστελέχωσης στην υπηρεσία της ΕΜΑΚ,  δημιουργεί η σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικράτειας που έκρινε συνταγματική τη διαταγή του αρχηγού της πυροσβεστικής περί υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών των στελεχών του σώματος, περιλαμβανομένων και των ΕΜΑΚ.

Πρόκειται για έμπειρα στελέχη των ΕΜΑΚ που ήδη έχουν αρχίσει να μετακινούνται από τις υπηρεσίες τους και να τοποθετούνται σε άλλες θέσεις, λόγω της άρνησης τους να εμβολιαστούν με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά κενά.

Οι πρώτες μετακινήσεις ξεκίνησαν και στην Κρήτη όπου μετακινήθηκαν 7 πυροσβέστες οι οποίοι αρνήθηκαν να κάνουν το εμβόλιο και έτσι απομακρύνθηκαν από την υπηρεσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, στην Κρήτη η αποδυνάμωση αυτή αφορά, σε πρώτη φάση, την 3η ΕΜΑΚ Κρήτης καθώς με διαταγή του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος που κοινοποιήθηκε χθες, εγκαταλείπουν την υπηρεσία 7 πυροσβέστες της ΕΜΑΚ που δεν εμβολιάστηκαν.

Στη θέση του έρχονται τρεις συνάδελφοί τους από άλλες υπηρεσίες, οι οποίοι ωστόσο πληρούν κάποιες προϋποθέσεις που έχουν τεθεί. Άγνωστο παραμένει εάν το κενό των 4 πυροσβεστών καλυφθεί στο προσεχές διάστημα, κάτι που είναι πολύ πιθανό, όπως σχολιάζουν στελέχη της Πυροσβεστικής.

Η απόφαση αυτή μάλιστα δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συνολικά 54 ανεμβολίαστοι πυροσβέστες απομακρύνθηκαν από τις ΕΜΑΚ με διαταγή του Αρχηγείου της Πυροσβεστικής. Τα άτομα αυτά θα μεταφερθούν σε όμορες υπηρεσίες, ενώ λαμβάνεται μέριμνα για την αντικατάστασή τους.

219766559_4275543039158201_2305526133847931793_n

Η απόφαση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υπαλλήλων που υπηρετούν στις Ειδικές Μονάδες Αντιμετώπισης Καταστροφών είχε εκδοθεί στις 18 Μαΐου.

Το περιθώριο να εμβολιαστούν ήταν μέχρι το τέλος Ιουνίου και είχε δοθεί μια άτυπη παράταση έως το τέλος Ιουλίου.

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση