HomeΚΡΗΤΗΓ. Αλεξάκης: Στο Συνέδριο για την Γαλάζια Ανάπτυξη και την Εδαφική Συνοχή 

Γ. Αλεξάκης: Στο Συνέδριο για την Γαλάζια Ανάπτυξη και την Εδαφική Συνοχή 

Το Συνέδριο εστίασε στη βιώσιμη Γαλάζια Οικονομία ως μοχλό ανάπτυξης και οικονομικής ανάκαμψης στην Ελλάδα και στη Μεσόγειο, λαμβάνοντας υπόψη τις νέες πολιτικές της ΕΕ και τα προγράμματα για την περίοδο 2021 - 2027

Διαφήμιση
Διαφήμιση

 

Τον σημαντικό ρόλο των Περιφερειών και της διαπεριφερειακής συνεργασίας για την εδαφική συνοχή και ανάπτυξη επεσήμανε ο Γιώργος Αλεξάκης Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης για τα Διεθνή και Ευρωπαϊκά Θέματα, στο διαδικτυακό συνέδριο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και του Ευρωπαϊκού Πλαισίου ESPON, για την Βιώσιμη Γαλάζια Ανάπτυξη.

Το Συνέδριο εστίασε στη βιώσιμη Γαλάζια Οικονομία ως μοχλό ανάπτυξης και οικονομικής ανάκαμψης  στην Ελλάδα και στη Μεσόγειο, λαμβάνοντας υπόψη τις νέες πολιτικές της ΕΕ και τα προγράμματα για την περίοδο 2021 – 2027.

Όπως ανέφερε ο κ. Αλεξάκης, ο ρόλος της Γαλάζιας Ανάπτυξης στην περιφερειακή ανάπτυξη και διαπεριφερειακή συνεργασία καθώς και οι προοπτικές ανάπτυξης νέων τομέων όπως τα υπεράκτια αιολικά πάρκα, η βιοτεχνολογία, η γαλάζια κυκλική οικονομία  αποτελούν  ευκαιρίες για τις παράκτιες και νησιωτικές Μεσογειακές Περιφέρειες, και προκλήσεις οικονομικής προόδου για τις παράκτιες κοινωνίες. Παρουσίασε επίσης τις καλές πρακτικές της Κρήτης από την εμπειρία της στις διαπεριφερειακές συνεργασίες και της σχέσεις συνεργασίας με άλλες Ευρωπαϊκές Περιφέρειες, και ανέδειξε την προστιθέμενη αξία για τους τοπικούς φορείς, επιχειρήσεις και χρήστες της παράκτιας ζώνης και της θάλασσας.

Στο συνέδριο συμμετείχαν: ο Γ. Τσακίρης Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο Δημήτρης Σκάλκος Γεν. Γραμματέας Δημόσιων Επενδύσεων και Προγραμμάτων, ο Μανόλης Κουτουλάκης Γεν. Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, ο Αντώνης Μαρίνος Προϊστάμενος στη Γεν. Δ/νση Ενέργειας και Ορυκτών Πόρων, ο Γιάννης Φίρμπας Γεν. Δ/ντής Εθνικής Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ, εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού πλαισίου  ESPON, της Γενικής Διεύθυνσης Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας DG MARE, ερευνητές, στελέχη οργανισμών και διαφόρων φορέων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση