HomeHL-9Γηροκομείο Χανιά: Για φιάσκο κάνει λόγο ο δικηγόρος – Χαρακτηρίζει ανυπόστατες τις καταγγελίες

Γηροκομείο Χανιά: Για φιάσκο κάνει λόγο ο δικηγόρος – Χαρακτηρίζει ανυπόστατες τις καταγγελίες

Eρευνώνται και άλλες περιπτώσεις θανάτων ηλικιωμένων που είχαν φιλοξενηθεί στην εν λόγω δομη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για φιάσκο και ανυπόστατες καταγγελίες χωρίς κανένα στοιχείο κάνει λόγο ο δικηγόρος του γηροκομείου που έχει βρεθεί στο «μάτι του κυκλώνα» το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της Μονάδας, Ιωάννης Σφακιωτάκη δεν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις ούτε καμία παράβαση. Ενισχύοντας τους ισχυρισμούς του ο κ.Σφακιωτάκης αναφέρθηκε στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάιο στις εγκαταστάσεις του γηροκομείου παρουσία εισαγγελικών αρχών και ιατροδικαστών στην οποία δεν εντοπίστηκε κάτι μεμπτό.

Μάλιστα έγιναν και συνεντεύξεις με τους τρόφιμους προκειμένου εισαγγελέας και αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. στα Χανιά να μπορέσουν να καταλήξουν σε ασφαλή συμπεράσματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, κατά την αιφνιδιαστική εκείνη έρευνα του Μαρτίου εντοπίστηκαν 2 τρόφιμοι να είναι δεμένοι στα κρεβάτια τους, με ιατρικούς ιμάντες και μόνο στο σημείο του χεριού για λόγους ασφαλείας καθώς επρόκειτο για βαριά περιστατικά.

Σύμφωνα με τον κ.Σφακιωτάκη από την έρευνα εκείνη και μετά δεν είχαν καμία άλλη ενόχληση. Πριν από λίγες ημέρες ενημερώθηκαν για την εκταφή της ηλικιωμένης στην οποία συμμετείχαν ιατροδικαστές από την πλευρά της οικογένειας της ηλικιωμένης και του οίκου ευγηρίας.
Σύμφωνα με τον δικηγόρο του γηροκομείου δεν εντοπίστηκαν κατάγματα ή άλλες κακώσεις και είναι σε αναμονή του τελικού πορίσματος προκειμένου να αποφασίσουν για την περαιτέρω στάση τους μη αποκλείοντας ακόμα και το γεγονός να προχωρήσουν σε μηνύσεις.

Δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι δεν προκύπτουν κατάγματα ή κακώσεις των οστών ενώ εκκρεμούν τα ιστολογικά, ωστόσο, σε κάθε περίπτωση αναμένεται η επίσημη έκθεση των ιατροδικαστών σχετικά με τα αποτελέσματα της εκταφής, ώστε να αποσαφηνιστεί η αιτία του θανάτου της. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως δεν υπάρχει στο πρόγραμμα άλλη εκταφή, καθώς είναι πολύ δύσκολο να εξακριβωθεί, εάν ο θάνατος των ανθρώπων αυτών προήλθε από φυσικά αίτια ή την εγκατάλειψη.

Το cretapost βρέθηκε στο κοιμητήριο όπου έγινε η εκταφή της σορού με τα σημάδια της διαδικασίας που προηγήθηκε να είναι εμφανή και σήμερα.

ektafh-6

ektafh-3

ektafh-8

Ερευνώνται 68 φάκελοι ηλικιωμένων

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ο αριθμός των νεκρών. Όπως προκύπτει από την έρευνα, στο ίδιο ίδρυμα έχουν καταγραφεί πάνω από 60 θάνατοι φιλοξενουμένων ηλικιωμένων την τελευταία 3ετία, και η υπόθεση ερευνάται με μεγάλη προσοχή από τις αστυνομικές Αρχές. Το νούμερο αυτό φαίνεται να προβλημάτισε τις αρχές, οι οποίες και ξεκίνησαν την έρευνα. Ωστόσο τα ερωτηματικά είναι πολλά. Γιατί ένα γηροκομείο να ήθελε να κόψει το νήμα της ζωής σε έναν τρόφιμο για τον οποίο οι συγγενείς του έδιναν μηνιαίος στο ίδρυμα ένα καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό;
Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, οι έρευνες των αρχών έχουν επικεντρωθεί στις οικονομικές σχέσεις μεταξύ τροφίμων και ιδρύματος. Πάντως, σύμφωνα με το cretapost, δε φαίνεται να τίθεται κάποιο ζήτημα που να σχετίζεται με τα περιουσιακά στοιχεία της θανούσης στην οποία έγινε η εκταφή ενώ η μέχρι τώρα έρευνα δεν έχει βγάλει στο φως κάτι «ύποπτο».

Διαφήμιση
Διαφήμιση