HomeHL-TOPΝέα στοιχεία «φωτιά» για τον θάνατο ηλικιωμένης σε γηροκομείο

Νέα στοιχεία «φωτιά» για τον θάνατο ηλικιωμένης σε γηροκομείο

Τι λέει συγγενικό πρόσωπο- Eρευνώνται και άλλες περιπτώσεις θανάτων ηλικιωμένων που είχαν φιλοξενηθεί στην εν λόγω δομη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τεράστιες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση-θρίλερ, αναφορικά με τις συνθήκες θανάτου τροφίμων, σε δομή φιλοξενίας ηλικιωμένων στα Χανιά, μετά από καταγγελία οικογένειας τροφίμου που έφυγε από τη ζωή πριν 11 μήνες,

Η έρευνα, της οποίας προΐσταται εισαγγελικός λειτουργός των Χανίων, βρίσκεται ακόμα σε αρχικό στάδιο, σε κάθε περίπτωση όμως, ανοίγει ο φάκελος περαιτέρω διερεύνησης και άλλων περιπτώσεων θανάτων ηλικιωμένων.

Ειδικότερα, αυτή τη στιγμή ερευνάται αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα, μεταξύ αυτών ακόμα και η σύσταση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση αλλά και η ανθρωποκτονία με δόλο, δια παράλειψης και κατά συρροή.

Κεντρική υπόθεση της εισαγγελικής έρευνας στη φάση αυτή αποτελεί η περίπτωση θανάτου ηλικιωμένης γυναίκας, από χωριό της Κισσάμου, η οποία φιλοξενούνταν στον συγκεκριμένο οίκο ευγηρίας και απεβίωσε 11 μήνες πριν, λόγω ανακοπής, όπως αναφέρεται στο πιστοποιητικό θανάτου.

Λίγο μετά το μεσημέρι της Πέμπτης μάλιστα έγινε η εκταφή της σορού ηλικιωμένης σε χωριό της Κισσάμου, παρουσία αστυνομικών της Ασφάλειας Χανίων και τεσσάρων ιατροδικαστών, δύο κρατικών και ενός τεχνικού συμβούλου από κάθε πλευρά, δηλαδή της οικογένειας της ηλικιωμένης και του οίκου ευγηρίας.

ektafh-7

Ερωτηματικά ως προς τις συνθήκες θανάτου της ηλικιωμένης

Από την πλευρά της οικογένειας της θανούσης διατυπώνονται, σύμφωνα με πληροφορίες ερωτηματικά ως προς τις συνθήκες θανάτου της ηλικιωμένης και για το λόγο αυτό, με εντολή του εισαγγελικού λειτουργού, έγινε εκταφή της σορού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, από άτομο του στενού οικογενειακού κύκλου της ηλικιωμένης, το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται όταν κάποιοι εκ των υπαλλήλων άρχισαν να μιλάνε για καταστάσεις όχι και τόσο… ρόδινες εντός του γηροκομείου.

Είπαν ότι πέθανε από ουρολοίμωξη 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι σε πολύ κοντινό πρόσωπο της γυναίκας είπαν ότι η γυναίκα, που πέθανε εντός του οίκου ευγηρίας, έπαθε ουρολοίμωξη, ανέβασε πυρετό και ότι από ένα σημείο κι έπειτα, η υγεία της παρουσίασε βελτίωση, μετά και την αγωγή που της χορηγήθηκε.

Οι πληροφορίες ωστόσο από τον στενό οικογενειακό κύκλο μιλούν για πτώση από το κρεβάτι, ότι είχε αιμορραγία και την άφησαν ουσιαστικά να πεθάνει…

Ακόμα πιο ανατριχιαστικές είναι οι πληροφορίες, ότι την έδεναν.

Πάντως, σύμφωνα με το cretapost, δε φαίνεται να τίθεται κάποιο ζήτημα που να σχετίζεται με τα περιουσιακά στοιχεία της θανούσης.

Εν αναμονή της επίσημης έκθεσης των ιατροδικαστών

Δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι δεν προκύπτουν κατάγματα ή κακώσεις των οστών ενώ εκκρεμούν τα ιστολογικά, ωστόσο, σε κάθε περίπτωση αναμένεται η επίσημη έκθεση των ιατροδικαστών σχετικά με τα αποτελέσματα της εκταφής, ώστε να αποσαφηνιστεί η αιτία του θανάτου της. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως δεν υπάρχει στο πρόγραμμα άλλη εκταφή, καθώς είναι πολύ δύσκολο να εξακριβωθεί, εάν ο θάνατος των ανθρώπων αυτών προήλθε από φυσικά αίτια ή την εγκατάλειψη.

Το cretapost βρέθηκε στο κοιμητήριο όπου έγινε η εκταφή της σορού με τα σημάδια της διαδικασίας που προηγήθηκε να είναι εμφανή και σήμερα.

ektafh-6

ektafh-3

ektafh-8

Ερευνώνται 68 φάκελοι ηλικιωμένων

Σύμφωνα με τα όσα είδαν χθες το φως της δημοσιότητας τον τελευταίο χρόνο στην συγκεκριμένη δομή φέρεται να έχουν αποβιώσει δεκάδες ηλικιωμένοι με φερόμενη αιτία θανάτου την ανακοπή. Πηγές ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι ερευνώνται 68 φάκελοι ηλικιωμένων. Μόνο από το ληξιαρχείο Χανίων ζητήθηκαν, 24 φάκελοι ηλικιωμένων από τον Ιανουάριο του 2020.

Όπως προκύπτει από την έρευνα, στο ίδιο ίδρυμα έχουν καταγραφεί πάνω από 60 θάνατοι φιλοξενουμένων ηλικιωμένων την τελευταία 3ετία, και η υπόθεση ερευνάται με μεγάλη προσοχή από τις αστυνομικές Αρχές. Μόνο το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει περισσότερες από 10 καταγγελίες από συγγενείς θανόντων, που κάνουν λόγο για άθλιες συνθήκες διαβίωσης των ηλικιωμένων όπου φιλοξενούνται στο εν λόγω ίδρυμα.

Σε έγγραφο της 23ης Μαρτίου, η Ασφάλεια Χανίων ζητάει από τα ληξιαρχεία όλη της Κρήτης να αποστείλουν τις δηλωθείσες ληξιαρχικές πράξεις θανάτου ηλικιωμένων ατόμων, στις οποίες αναφέρεται ως στοιχεία θανάτου και συγκεκριμένα ως τόπος-μέρος η συγκεκριμένη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων, το διάστημα από 1-1-2020 έως σήμερα. Παράλληλα ζητούνται τα ιατρικά πιστοποιητικά θανάτου των νεκρών.

Πληροφορίες, μάλιστα ανέφεραν ότι για τον συγκεκριμένο οίκο ευγηρίας είχε γίνει καταγγελία στον εισαγγελέα πριν από 10 περίπου χρόνια, ωστόσο η υπόθεση είχε μπει τότε στο αρχείο.

Για διασυρμό με νοσηρό μένος και δόλιους στόχους, κάνει λόγο ο εκπρόσωπος του γηροκομείου

Απάντηση σε όλα όσα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας δίνει ο εκπρόσωπος του γηροκομείου.

«Θρίλερ με Γηροκομείο στα Χανιά»

(1) ΜΕΝΟΣ ΝΟΣΗΡΟ -ΣΚΟΠΟΙ ΠΡΟΔΗΛΟΙ

1.Ούτε ποινική δίωξη έχει ασκηθεί, Ούτε Αστυνομικό Δελτίο έχει εκδοθεί, Ούτε ευρήματα κακοποίησης διαπιστωθήκαν, στη γενομένη χθες(22-4-21) εκταφή πρώην τρόφιμου του Γηροκομείου.

2.Στις 22-3-21 μεταξύ 05-07.00 π.μ. διενεργήθηκε στις εγκαταστάσεις του Γηροκομείου από υπερεικοσαμελή ομάδα εισαγγελέα, αστυνομικών, Ιατροδικαστών, υγειονομικών, κλπ αιφνιδιαστικός έλεγχος, χωρίς να διαπιστωθεί καμιά αξιόποινη πράξη, ούτε να συλληφθεί ουδείς.

3.Το Γηροκομείο λειτουργεί νόμιμα από του έτους 2009 και τακτικότατα, όπως επιβάλλεται, υποβάλλεται στον έλεγχο του κράτους (Υγειονομικό, κλπ). Οι ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στα Τσικαλαριά Χανίων αποτελούν κόσμημα για τον τόπο. Στην επιχείρηση αυτή χορηγήθηκε αρχικά άδεια για 16 κρεβάτια και σήμερα ισχύει άδεια του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων για 47 κρεβάτια. Απασχολούνται επί 24ωρου βάσεως περίπου 20 νοσηλευτές, δύο γιατροί, και οι δύο συνιδιοκτήτριες. Κανένα κρούσμα κοροναιού, (ιδ αντίστοιχα στην Αθήνα κλπ), καμία παράβαση της νομοθεσίας.

4.Η κοινή γνώμη με κατάπληξη άκουγε χθες για έρευνα ύπαρξης εγκληματικής οργάνωσης και έρευνα διάπραξης εγκληματικών παραβάσεων του μισού Ποινικού Κώδικα, δίχως να γίνεται επίκληση καμιάς απολύτως απόδειξης. Με διάτρητες, απαράδεκτες και φωτογραφικές αναρτήσεις παντού διασύρθηκε βάρβαρα η επιχείρηση με τη θεαματική ανάπτυξη της προσπάθειας δύο γυναικών του τόπου.

5.Μένει να βγάλουν τις μάσκες-γιατί γνωρίζουμε- όσοι με νοσηρό μένος και δόλιους στόχους αντιγράφουν μεθοδεύσεις άλλων, προκειμένου να «καμαρώσει» η κοινή γνώμη ποιοι διακινούν τη λάσπη με την επίδειξη της πνευματικής τους ένδειας και των ταπεινών κινήτρων τους.

Έστι δίκης οφθαλμός.

Χανιά 23-4-2021

Διαφήμιση
Διαφήμιση