HomeHL-9Κορωνοϊός: Έντονη αντίδραση του Δημάρχου για την ελλιπή ενημέρωση – Οι θάνατοι και τα κρούσματα φέρνουν μαζικά τεστ

Κορωνοϊός: Έντονη αντίδραση του Δημάρχου για την ελλιπή ενημέρωση – Οι θάνατοι και τα κρούσματα φέρνουν μαζικά τεστ

Προβληματισμός και η ανησυχία στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε σοβαρή κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο 47χρονος άνδρας από το χωριό Ευαγγελισμός του Δήμου Μινώα Πεδιάδας. μέλος της οικογένειας που διαπιστώθηκε πως είναι θετική στον κορωνοϊό, στις 8 Φεβρουαρίου.

Επρόκειτο για τους δύο γονείς, ηλικίας περίπου 85 ετών και τα δύο τους παιδιά, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν rapid tests τόσο στο Αρκαλοχώρι, όσο και στο ίδιο το χωριό.

Ο 47χρονος εξακολουθεί να λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή στο νοσοκομείο, ενώ εκεί εξακολουθούν να νοσηλεύονται και οι γονείς του 47χρονου, οι οποίοι δίνουν τη δική τους μάχη με τον ίο.

Ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης εξέφρασε την αγανάκτηση του για τη σοβαρή έλλειψη έγκαιρης και αξιόπιστης ενημέρωσης από τους αρμόδιους φορείς προς τους κατά τόπους Δήμους για τα περιστατικά Covid-19 που καταγράφονται στα διοικητικά όρια αυτών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Μινώα Πεδιάδας:
«Νωρίς το πρωί ενημερώθηκα ότι στον Δήμο μας έχει καταγραφεί ένας ακόμα θάνατος συμπολίτη μας από Covid-19. Εκ παραδρομής και με δεδομένο ότι υπάρχει σοβαρή έλλειψη έγκαιρης και αξιόπιστης ενημέρωσης από τους αρμόδιους φορείς προς τους κατά τόπους Δήμους για τα περιστατικά Covid-19 που καταγράφονται στα διοικητικά όρια αυτών – ζήτημα που έχουμε κατ’ επανάληψη αναδείξει ως αιρετοί και στα θεσμικά όργανα της αυτοδιοίκησης – προέβην σε αναπαραγωγή, με σοβαρή επιφύλαξη, της εν λόγω πληροφορίας σε ραδιοφωνικό μέσο, η οποία – ευτυχώς – δεν επιβεβαιώθηκε, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση που είχα εκ των υστέρων.

Με αφορμή αυτό το ατυχές περιστατικό – για το οποίο ζητώ συγγνώμη για την αναστάτωση που προκλήθηκε εκ της μη επιβεβαιωμένης δημοσιοποίησης αυτού από πλευράς – θεωρώ αναγκαίο και ζητώ από την Πολιτεία να διαμορφωθεί επιτέλους ένας άμεσος μηχανισμός έγκαιρης και έγκυρης πληροφόρησης των Δήμων και των Δημάρχων όλης της χώρας για τα κρούσματα και τους θανάτους που καταγράφονται σε κάθε περιοχή λόγω Covid-19, ούτως ώστε να μπορούμε και εμείς με τη σειρά μας – ως θεσμικά όργανα της τοπικής αυτοδιοίκησης – να λαμβάνουμε τα αναγκαία μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας και να ενημερώνουμε υπεύθυνα τους δημότες μας για την υγειονομική κατάσταση κάθε περιοχής και κοινότητας στους Δήμου μας».

Οι θάνατοι και τα κρούσματα φέρνουν…rapid test

Eν τω μεταξύ ο προβληματισμός και η ανησυχία στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας λόγω εστιών κορωνοϊού, στη Γαρίπα, τον Ευαγγελισμό αλλά και τον Θραψανό,  φέρνουν rapid tests, την Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, στην περιοχή.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρεθεί στο χωριό του Δήμου Μινώα Πεδιάδας για να τη διεξαγωγή τεστ ταχείας ανίχνευσης του ιού. Να υπενθυμίσουμε ότι η Κοινότητα του χωριού, ο Πολιτιστικός Σύλλογος, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και ο Αθλητικός Όμιλος, συνυπογραψαν επιστολή, στην οποία ζητούσαν να μεταβεί το ταχύτερο δυνατόν κλιμάκιο του ΕΟΔΥ με δεδομένο ότι την τελευταία εβδομάδα το χωρίο, θρηνεί 2 ανθρώπους από τον ιό αλλά και δεκάδες ενεργά κρούσματα.

Η ανακοίνωση:

«Την τελευταία εβδομάδα το χωριό μας θρηνεί 2 συγχωριανούς μας λόγω COVID-19 και υπάρχουν άλλα 10 τουλάχιστον επιβεβαιωμένα ενεργά κρούσματα στο Δ.Δ. Γαρίπας (οικισμοί Γαρίπα, Δραπέτι).

Δεδομένου ότι ο πληθυσμός του χωριού μας, λόγω ηλικίας και υποκείμενων νοσημάτων, στο 70% και πλέον, ανήκει στις ομάδες υψηλού κινδύνου, απευθύνουμε έκκληση σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να φροντίσουν ώστε να μεταβεί το ταχύτερο δυνατόν κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο χωρίο μας για τις απαραίτητες ενέργειες.

Είναι επιτακτική ανάγκη, διότι στο χωρίο μας διαβιούν και πολλοί αλλοδαποί για τις αγροτικές εργασίες, χωρίς να υπάρχει έλεγχος τήρησης των μέτρων προστασίας και ατομικής υγιεινής λόγω των δύσκολων συνθηκών διαβίωσης τους.

Όλοι οι φορείς του χωριού, Δημοτικό Συμβούλιο, Αθλητικός Όμιλος, Πολιτιστικός Σύλλογος και Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, καθώς και όλοι οι κάτοικοι του χωριού, παρακολουθούμε με αγωνία τις εξελίξεις και παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

Θα είμαστε σε συνεχή επαγρύπνηση και στη διάθεσή σας για ότι χρειαστεί!», καταλήγει η ανακοίνωση.

map-garipa

Η ανακοίνωση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης

Έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid test) σε πεζούς, θα πραγματοποιηθούν την  Πέμπτη 25/02/2021 από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στη Γαρίπα Ηρακλείου, του Δήμου Μινώα Πεδιάδας.

Οι δειγματοληψίες θα διεξαχθούν στo παλιό Δημοτικό Σχολείο Γαρίπας, από τις 10:00 έως τις 14:00, όπως απεικονίζεται στον επισυναπτόμενο χάρτη.

Η προσέλευση του κοινού που επιθυμεί να υποβληθεί στο τεστ είναι ελεύθερη.

Οι προσερχόμενοι θα πρέπει να έχουν στείλει μήνυμα για μετακίνηση 1 στο 13033, να γνωρίζουν το ΑΜΚΑ τους ή τον Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας και τον αριθμό του κινητού τηλέφωνου στο οποίο θα αποσταλεί το αποτέλεσμα του rapid test.

Η λήψη του δείγματος θα γίνεται ρινοφαρυγγικά και τα αποτελέσματα θα γνωστοποιούνται στους πολίτες μέσα σε λίγες ώρες.

Η δράση συνδιοργανώνεται από τον ΕΟΔΥ, την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Μινώα Πεδιάδας, με τη συμβολή του Αστυνομικού Τμήματος Μινώα Πεδιάδας.

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση