HomeΣΠΟΡΑΕΚ: Ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας με Λιβάγια

ΑΕΚ: Ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας με Λιβάγια

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ για Λιβάγια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Μάρκο Λιβάγια αποτελεί πλέον και τυπικά παρελθόν από την ΑΕΚ, μετά τη συμφωνία του με την «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ.

Ετσι, ο Μάρκο Λιβάγια είναι ελεύθερος από τώρα μετά τη συμφωνία του με τη διοίκηση της Ενωσης και δεν θα εξαντλήσει το συμβόλαιό του με την ΑΕΚ, το οποίο έληγε κανονικά το καλοκαίρι.

Μάλιστα, ο Κροάτης επιθετικός επιστρέφει αμέσως στην πατρίδα του, όπου αναμένεται σύντομα (σε περίπου 15 ημέρες) να γεννήσει η γυναίκα του το δεύτερο παιδί τους και θέλει να είναι κοντά της.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ από την… άμεση ελευθερία του έχει κέρδος κοντά στις 500.000 ευρώ. Κάτι σημαντικό από τη στιγμή που είχε στο ρόστερ της έναν ποδοσφαιριστή που δεν υπολογιζόταν το τελευταίο διάστημα, μετά την άρνησή του να ανανεώσει με την Ενωση, παρότι, βεβαίως, χάνει έναν σημαντικό και ποιοτικό ποδοσφαιριστή για την επίτευξη των στόχων της φέτος.

Στην Κροατία ο Λιβάγια

Ο Λιβάγια συμφώνησε με την Ενωση ότι επιστρέφει τώρα στην Κροατία και ότι ποδόσφαιρο μέχρι το καλοκαίρι μπορεί να παίξει μόνο στην πατρίδα του και πουθενά αλλού.

Η Ενωση τον είχε αποκτήσει με δανεισμό από τη Λας Πάλμας τη σεζόν 2017-18 και μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος η διοίκηση του ελληνικού κλαμπ δαπάνησε συνολικά 2 εκατομμύρια ευρώ (200.000 ευρώ ενοίκιο και 1,8 εκατ. ευρώ οψιόν) για να τον αγοράσει.

Ο Κροάτης επιθετικός αγωνίστηκε 147 φορές με τη φανέλα της Ενωσης, σκόραρε 42 τέρματα, έδωσε 29 ασίστ, με 47 κίτρινες και 5 αποβολές. Τελευταία του συμμετοχή με τη φανέλα της Ενωσης ήταν στις 24 Ιανουαρίου, όταν έπαιξε βασικός στο 2-2 με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα για το πρωτάθλημα.

Λατρεύτηκε από τον κόσμο της ΑΕΚ όσο ελάχιστοι ξένοι στην ιστορία της, και ειδικότερα τα τελευταία χρόνια. Ομως τα τελευταία χρόνια είχε… πέσει η απόδοσή του, δεν είχε σταθερότητα και τελικά, παρά την πρόταση της Ενωσης για 1 εκατομμύριο ευρώ ετησίως για τα επόμενα 4 χρόνια, δεν ήθελε να συνεχίσει στα «κιτρινόμαυρα».

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ για Λιβάγια

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση του συμβολαίου της με τον ποδοσφαιριστή Μάρκο Λιβάια.

Ο Κροάτης επιθετικός ήρθε στην ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2017 και αποτέλεσε βασικό στέλεχος της ομάδας που έφτασε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδας τη σεζόν 2017-18.

Συνολικά φόρεσε την κιτρινόμαυρη φανέλα σε 147 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας 42 γκολ και 29 ασίστ.

Μάρκο, σε ευχαριστούμε για όλα και σου ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας σου».

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση