HomeΕΛΛΑΔΑΓώγος: Θα μπορούσαμε να δούμε θετικά το άνοιγμα τουλάχιστον των δημοτικών στις 8 Ιανουαρίου

Γώγος: Θα μπορούσαμε να δούμε θετικά το άνοιγμα τουλάχιστον των δημοτικών στις 8 Ιανουαρίου

«Έχω την αίσθηση ότι ο κόσμος θα συμμορφωθεί σε μεγάλο βαθμό με τον εμβολιασμό»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Θετικός ως προς το άνοιγμα των σχολείων, και συγκεκριμένα των δημοτικών, μετά τις γιορτές εμφανίστηκε ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος, σχολιάζοντας τις εξελίξεις του κορωνοϊού στη χώρα μας.

 

Μιλώντας στο OPEN TV, ο κ. Γώγος είπε πως πιστεύει ότι «θα μπορούσαμε να δούμε θετικά το άνοιγμα τουλάχιστον των δημοτικών στις αρχές του μήνα όπως είχαμε προγραμματίσει στις 8 του μηνός και σιγά σιγά να δούμε και τα υπόλοιπα με τα δεδομένα που έχουμε αυτή τη στιγμή στα χέρια μας».

Σχολιάζοντας τα επιδημιολογικά δεδομένα στη χώρα μας, ο καθηγητής σημείωσε πως η εικόνα είναι καλή, υπάρχει μία σαφής μείωση των κρουσμάτων και η πορεία των αριθμών πτωτική. Σημείωσε ότι τα στοιχεία απηχούν τις προηγούμενες 7 ημέρες και όχι αυτή την περίοδο τόνισε ωστόσο σε ό,τι αφορά την κινητικότητα των γιορτών ότι δεν παρατήρησε μεγάλες εκτροπές. «Ο κόσμος βγήκε έξω, κυκλοφόρησε αλλά δεν είδα ακραίες καταστάσεις οπότε πιστεύω ότι δεν θα έχουμε επιβάρυνση και θα πάει όλη διαδικασία ομαλά μετά τις γιορτές», είπε συγκεκριμένα και τόνισε: «Νομίζω ότι είμαστε στην έξοδο, στην αρχή της εξόδου του τούνελ».

«Έχω την αίσθηση ότι ο κόσμος θα συμμορφωθεί σε μεγάλο βαθμό με τον εμβολιασμό», συνέχισε ότι οι συμβολισμοί και η βεβαιότητα για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα θα βοηθήσουν να πάει ο κόσμος να εμβολιαστεί ώστε να φτάσουμε στον στόχο του 70%.

Όπως σημείωσε, οι αποφάσεις για το άνοιγμα του λιανεμπορίου θα ληφθούν μία εβδομάδα μετά τις γιορτές. Την τηλεργασία μπορούμε να τη διατηρήσουμε μέχρι να ανακουφιστούμε από την πανδημία, συνέχισε. Τέλος, σε ό,τι αφορά τη μετακίνηση από νομό σε νομό, ο καθηγητής είπε πως είναι πολύ νωρίς γι’ αυτή τη συζήτηση καθώς «εύκολα μπορεί να γίνει επιδημιολογική εκτροπή».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση