HomeHL-9Ελληνική PISA:Τα Δημοτικά και Γυμνάσια της Κρήτης που θα συμμετάσχουν στις εξετάσεις

Ελληνική PISA:Τα Δημοτικά και Γυμνάσια της Κρήτης που θα συμμετάσχουν στις εξετάσεις

Οι διαγνωστικές εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 10 Μαΐου 2022

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τα 600 Δημοτικά και Γυμνάσια τα οποία θα συμμετάσχουν στις Εθνικές Εξετάσεις Διαγνωστικού Χαρακτήρα (ελληνική PISA) για τους Μαθητές/τριες της ΣΤ’ Τάξης των Δημοτικών Σχολείων και της Γ’ Τάξης των Γυμνασίων στα Γνωστικά Αντικείμενα της Νεοελληνικής Γλώσσας και των Μαθηματικών για το σχολικό έτος 2022-2023, ορίστηκαν σε ΦΕΚ.

Οι διαγνωστικές εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 10 Μαΐου 2023 και η συμμετοχή των επιλεγέντων σχολικών μονάδων είναι υποχρεωτική. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων είναι ανώνυμα και δεν συνεκτιμώνται από τους/τις εκπαιδευτικούς κατά την αξιολόγηση της επίδοσης των μαθητών/-τριών στα συγκεκριμένα μαθήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διαγνωστικές εξετάσεις θα αφορούν σε θέματα σχετικά με τα περιεχόμενα των προγραμμάτων σπουδών στα γνωστικά αντικείμενα της Νεοελληνικής Γλώσσας και των Μαθηματικών με σκοπό την έγκυρη και αξιόπιστη διάγνωση των γνώσεων, ικανοτήτων και δεξιοτήτων των μαθητών και μαθητριών, σύμφωνα με τα προσδοκώμενα μαθησιακά αποτελέσματα, όπως αυτά αναφέρονται ή περιγράφονται στα Προγράμματα Σπουδών των ανωτέρω γνωστικών αντικειμένων.

Από την Κρήτη επελέγησαν 22 Δημοτικά σχολεία και 17 Γυμνάσια. Αυτά είναι:

sp1 sp2 sp3

Διαφήμιση
Διαφήμιση