HomeHL-EconomyΠριν το Πάσχα «ανοίγει» η κάρτα του αγρότη

Πριν το Πάσχα «ανοίγει» η κάρτα του αγρότη

Προετοιμασία για την άμεση χρηματοδότηση των αγροτών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η αναμονή των αγροτών για την ενεργοποίηση της Κάρτας του Αγρότη φτάνει στο τέλος της, με τις τελικές διαδικασίες να βρίσκονται σε εξέλιξη πριν από το Πάσχα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη την ερχόμενη Δευτέρα μεταξύ ανθρώπων του υπουργείου και εκπροσώπων των τραπεζών για τη συζήτηση των τελευταίων λεπτομερειών πριν την ενεργοποίηση της κάρτας. Ο ΟΠΕΚΕΠΕ επίσης έχει διαβεβαιώσει τις εμπλεκόμενες πλευρές ότι είναι έτοιμος να παράσχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

Αρχικά είχε προγραμματιστεί η ενεργοποίηση της Κάρτας του Αγρότη για τον Ιούνιο, ωστόσο, σε σύσκεψη μεταξύ του Υπουργείου και του ΟΠΕΚΕΠΕ, αποφασίστηκε η επιτάχυνση της διαδικασίας με βάση τις δηλώσεις ΟΣΔΕ του 2023 λόγω καθυστέρησης με τα «Οικολογικά Σχήματα».

Τι είναι η κάρτα του αγρότη

Η Κάρτα του Αγρότη παρέχει στους αγρότες τη δυνατότητα άντλησης προκαταβολής επί των επιδοτήσεών τους, επιτρέποντάς τους να αντιμετωπίσουν άμεσα τις παραγωγικές τους ανάγκες. Αυτό περιλαμβάνει καλλιεργητικά έξοδα όπως λιπάσματα, ζωοτροφές, φάρμακα, καύσιμα και άλλα.

Αναμένεται ότι η ενεργοποίηση της Κάρτας του Αγρότη θα επιτρέψει στους αγρότες να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις προκλήσεις της γεωργικής παραγωγής και θα συμβάλει στην ομαλή λειτουργία του αγροτικού τομέα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση