HomeHL-9Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο Μεσογειακό Πανεπιστήμιο Κρήτης – Μοριακά τεστ στους φοιτητές

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο Μεσογειακό Πανεπιστήμιο Κρήτης – Μοριακά τεστ στους φοιτητές

Έγινε απολύμανση του χώρου σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πραγματοποιεί από το πρωί ελέγχους σε φοιτητές του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου Κρήτης, μετά τα πέντε θετικά κρούσματα που εντοπίστηκαν σε φοιτητές που διαμένουν στην εστία του ιδρύματος στο Ηράκλειο.

Πρόκειται για 3 αγόρια και 2 κορίτσια τα οποία παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα της νόσου και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ βρίσκονται σε καραντίνα στα δωμάτια της εστίας.

Οι 70 φοιτητές που φιλοξενούνται αυτή τη στιγμή στην εστία του ιδρύματος υποβλήθηκαν το μεσημέρι σε μοριακά τεστ από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που βρέθηκε το πρωί στους χώρους του πανεπιστημίου.

Όπως τόνισε στο cretapost ο Πρύτανης του Μεσογειακού Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκος Κατσαράκης, όλοι οι χώροι της εστίας έχουν απολυμανθεί και έχουν γίνει ειδικές συστάσεις στους φοιτητές.

«Μοριακά τεστ εκτός από τους φοιτητές έγιναν και στο προσωπικό που έρχεται σε επαφή μαζί τους όπως είναι τεχνικοί, προσωπικό ασφαλείας και καθαρίστριες. Οι χώροι έχουν απολυμανθεί κάτι το οποίο θα γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα ενώ στους  φοιτητές από την πρώτη στιγμή απαγορεύτηκε η έξοδος τους από την εστία»

Το πανεπιστήμιο έχει φροντίσει να εφοδιάζει τους φοιτητές με είδη πρώτης ανάγκης όπως φαγητό και φάρμακα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση