HomeΚΡΗΤΗKαταγγελία φοιτητικών συλλόγων Ρεθύμνου

Kαταγγελία φοιτητικών συλλόγων Ρεθύμνου

Για την εισβολή ομάδας αστυνομικών με πολιτικά το πρωί της Παρασκευής 26/04  σε σπίτι φοιτητών και τη στοχοποίηση φοιτήτριας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη εισβολή ομάδας αστυνομικών με πολιτικά το πρωί της Παρασκευής 26/04  σε σπίτι φοιτητών και τη στοχοποίηση φοιτήτριας, συνδικαλίστριας μέλος του ΔΣ του ΦΣ Κοινωνιολογίας. Η εν λόγω φοιτήτρια είναι επίσης μέλος της Attack Αριστερη Αντικαπιταλιστική Κίνηση στα ΑΕΙ και είχε έντονη πολιτική και συνδικαλιστική δράση στην πόλη το προηγούμενο διάστημα.

Οι δυνάμεις της αστυνομίας εισέβαλλαν το πρωί στο σπίτι ψάχνοντας μανιωδώς να αποδώσουν κατηγορίες  για κάποια συνθήματα υπερ της Παλαιστίνης τα οποία μάλιστα συνέβησαν όταν η μια εκ των δυο δεν ήταν καν στο Ρέθυμνο. Έπειτα από ώρα οι φοιτητές/τριες αφέθηκαν ελεύθεροι/ες χωρίς κατηγορίες.

Είναι όμως ξεκάθαρο ότι ο πραγματικός λόγος είναι η στοχοποίηση και η τρομοκρατία κάθε αγωνιζόμενου ανθρώπου! Θεωρούμε ότι πρόκειται για μια εντελώς αυταρχική κίνηση από μεριάς ασφάλειας Ρεθύμνου που εκφράζει την  κατεύθυνση της κυβέρνησης που έχει ανοίξει πόλεμο με την νεολαία  και τους φοιτητές.

Η εισβολή σε σπίτια συνδικαλιστ(ρι)ών φοιτητ(ρι)ών και η τρομοκράτηση τους, χωρίς κανέναν μάλιστα λόγο, μας θυμίζει το περιστατικό στα Χανιά με την εισβολή αστυνομίας σε σπίτι συμφοιτητή μας από το Πολυτεχνείο Κρήτης, τα στημένα κατηγορητήρια, τις πειθαρχικές διώξεις που την ίδια περίοδο ασκούνται σε αγωνιστ(ρι)ες φοιτητ(ρι)ες στην Πάτρα αλλά και την ποινική δίωξη των 8 φοιτητ(ρι)ών του Πολυτεχνείου Κρήτης τα προηγούμενα χρόνια.

Η καταστολή σε βάρος συνδικαλιστών που πάλεψαν για δημόσια δωρεάν παιδεία αλλά και η προσπάθεια εξάλειψης κάθε φωνής που στέκεται πλάι στον παλαιστινιακό λαό είναι φαινόμενα που πρέπει να εξαλειφθούνε καθώς δείχνουν μόνο τον φόβο της κυβέρνησης, της Ευρωπαικής Ένωσης αλλά και του ΝΑΤΟ για το τι πρόκειται να ξεσπάσει το επόμενο διάστημα

Οσο και να προσπαθούν να μας καταστείλλουν και να μας φιμώσουν, εμείς πεισμώνουμε ακόμα περισσότερο. Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι και το φοιτητικό κίνημα πολλές δεκαετίες έχει αποδείξει ότι θα μπαίνει ανάχωμα στα σχέδια τους και παρά την προσπάθεια να ξεμπερδεύουν με εμάς, πάντα θα μας βρίσκουν μπροστά τους.

Δεν θα επιτρέψουμε στην Ασφάλεια Ρεθύμνου να μπαίνει ανενόχλητη στα σπίτια μας!

Δεν θα περάσει η προσπάθεια φίμωσης κάθε φωνής που διεκδικεί μια ζωή με αξιοπρέπεια κόντρα στην πολιτική που τσακίζει τις ζωές μας.

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση