HomeHL-TOPΑνυπολόγιστες οι καταστροφές στο Δήμο Χερσονήσου από την κακοκαιρία

Ανυπολόγιστες οι καταστροφές στο Δήμο Χερσονήσου από την κακοκαιρία

Κρανίου τόπος η περιοχή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές στο Δήμο Χερσονήσου και κυρίως σε Σταλίδα, Ανάληψη, Αγριανά, Κουτουλουφάρι, Γούβες και Γούρνες.

Οι κάτοικοι βρίσκονται σε απόγνωση με το βιος τους να έχει καταστραφεί από τα ορμητικά νερά. Οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, ενώ πλημμύρισαν ισόγεια κτίσματα και αυλές καθώς και επιχειρήσεις. Τα αυτοκίνητα σε πολλές περιπτώσεις έχουν παρασυρθεί από τα νερά.

Τουριστικές επιχειρήσεις στην περιοχή των Γουβών έχουν καταστραφεί ολοσχερώς καθώς επίσης και δεκάδες αυτοκίνητα που παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά.

H πυροσβεστική υπηρεσία έχει δεχτεί εκατοντάδες κλήσεις για απάντληση υδάτων σε υπόγεια και ισόγεια ενώ προχώρησε σε 25 διασώσεις ανθρώπων ανάμεσά τους και ανηλικα.

 

Εξήντα πυροσβέστες με είκοσι οχήματα της ΠΥ βρίσκονται επί ποδός στις συγκεκριμένες περιοχές για να παρέχουν βοήθεια στους πολίτες ενώ άνουν έκκληση να παραμείνουν σε ψηλά σημεία και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις.

Οι εικόνες στις περιοχές αυτές είναι αποκαρδιωτικές. Οι δρόμοι έχουν καταστραφεί, το δίκτυο ύδρευσης και άδρευσης επίσης.

Σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο

Σοβαρά προβλήματα παρουσιάζονται και στο Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο της Κρήτης με τους δρόμους να έχουν μετατραπεί σε πολλά σημεία σε λίμνες και οι δρόμοι να είναι απροσπέλαστοι.
Άνδρες της τροχαίας βρίσκονται σε επικίνδυνα σημεία και δεν επιτρέπουν τη διέλευση των οχημάτων.

Διακοπές ρεύματος

Αρκετές είναι και οι περιοχές που δεν έχουν ρεύμα με τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την αποκατάσταση των ζημιών

Διαφήμιση
Διαφήμιση