HomeHL-LifestyleΠέθανε ο πρώην σύζυγος της Μπριζίτ Μακρόν -Η σπάνια φωτoγραφία από τον γάμο τους

Πέθανε ο πρώην σύζυγος της Μπριζίτ Μακρόν -Η σπάνια φωτoγραφία από τον γάμο τους

Ο Αντρέ Λούι Οζιέρ παντρεύτηκε την τότε Μπριζίτ Τρονιέ το 1974 και απέκτησαν τρία παιδιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο πρώην σύζυγος της Μπριζίτ Μακρόν, πατέρας των τριών παιδιών της, πέθανε πριν από 9 μήνες, αλλά έγινε γνωστό μόλις τώρα.

Ο Αντρέ Λούι Οζιέρ, 0 69χρονος συνταξιούχος τραπεζίτης, πέθανε στα τέλη του 2019 και κηδεύτηκε υπό άκρα μυστικότητα τον περασμένο Δεκέμβριο, όπως αποκάλυψε η μικρή του κόρη Τιφέν Οζιέρ που έχει αποκτήσει με την Μπριζίτ Μακρόν.

Η 36χρονη δικηγόρος Τιφέν Οζιέρ δήλωσε στο Paris Match χθες: «Ο πατέρας μου πέθανε, τον έθαψα στις 24 Δεκεμβρίου υπό άκρα μυστικότητα. Τον λάτρευα, ήταν ένας αιρετικός που εκτιμούσε την ανωνυμία του περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Κι αυτό έπρεπε να το σεβαστώ».

Ο Αντρέ Λούι Οζιέρ παντρεύτηκε την τότε Μπριζίτ Τρονιέ το 1974 και απέκτησαν τρία παιδιά, τον Σεμπαστιάν (45 ετών), την 43χρονη καρδιολόγο Λοράνς και την 36χρονη σήμερα Τιφέν. Μετά από χρόνια ευτυχίας μαζί, η οικογένεια πέρασε μια κρίση στις αρχές της δεκαετίας του 1990, όταν η Μπριζίτ Μακρόν σύναψε σχέση με τον νεαρό μαθητή της.

Η γνωριμία της Μπριζίτ Μακρόν με τον Εμανουέλ και το διαζύγιο με τον σύζυγό της

Οι δυο τους γνωρίστηκαν όταν εκείνος ήταν μαθητής και εκείνη δίδασκε γαλλικά και λατινικά στο La Providence, ένα ιδιωτικό σχολείο στην πόλη Αμιέν. Το σχολείο μπορεί να διευθυνόταν από Ιησουίτες – την αυστηρή Ρωμαιοκαθολική τάξη – αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον νεαρό Εμανουέλ να έρθει πιο κοντά με την δασκάλα του, που ήταν υπεύθυνη του τμήματος θεάτρου.

France's Economy Minister Emmanuel Macron and his wife Brigitte Trogneux pose for photographers as they arrive at the Elysee Palace in Paris, France, Tuesday, June 2, 2015. (AP Photo/Kamil Zihnioglu)

Ο Εμανουέλ Μακρόν με την σύζυγό του Μπριζίτ

«Είχαν ιδιωτικές συναντήσεις όταν ο Εμανουέλ ήταν μόλις 15 ετών» λέει ένας πρώην συμμαθητής. «Η κυρία Οζιέρ πίστευε ότι ήταν πολύ δημιουργικός και τον ενθάρρυνε να είναι όσο πιο ώριμος γινόταν. Συνήθιζε να τον κρατά μετά το τέλος του μαθήματος για έξτρα μαθήματα. Ήταν το θέμα συζήτησης του σχολείου». Ο Πρόεδρος της Γαλλίας και η Πρώτη Κυρία διαψεύδουν πάντως ότι υπήρξαν ζευγάρι ενώ ο Εμανουέλ Μακρόν ήταν ανήλικος και επιμένουν ότι σύναψαν σχέση μετά την ενηλικίωση του Μακρόν.

Η Μπριζίτ Τρονιέ στη συνέχεια χώρισε από τον σύζυγό της και μετακόμισε στο Παρίσι. Όπως έχει η ίδια δηλώσει αργότερα: «Σε ηλικία 17 ετών, ο Εμανουέλ μου είπε: ‘Ότι κι αν κάνεις, θα σε παντρευτώ!’. Οι δύο εραστές έμειναν μαζί, μέχρι που τελικά οι Οζιέρ οριστικοποίησαν το διαζύγιο το 2006.

Ο πρώην σύζυγος της Μπριζίτ Μακρόν ζούσε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας

Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος είναι τώρα 42 ετών, παντρεύτηκε την 67χρονη Μπριζίτ το 2007 και ο πρώην σύζυγός της, Αντρέ Λούι Οζιέρ απομονώθηκε. Πολλοί δημοσιογράφοι προσπάθησαν να τον βρουν για να του πάρουν συνέντευξη όταν ο Εμανουέλ Μακρόν έγινε αρχηγός κράτους το 2017, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Δεν μίλησε ποτέ για τον χωρισμό του με την σύζυγό του και δεν υπάρχουν καθόλου πρόσφατες φωτογραφίες του.

Επίσης, δεν είναι γνωστό εάν είτε η Μπριζίτ Μακρόν είτε ο σύζυγός της παρευρέθηκαν στην κηδεία του, ή πώς και πού πέθανε. Ένας προεδρικός εκπρόσωπος είπε ότι δεν θα υπάρξει «κανένα σχόλιο για το θέμα αυτό επειδή είναι ιδιωτικού χαρακτήρα».

Παρά τις εντάσεις, τα παιδιά του Οζιέρ τα πάνε εξαιρετικά καλά με τον Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος δεν έχει αποκτήσει δικά του παιδιά με την Μπριζίτ. Μάλιστα, στην γαμήλια δεξίωση του ζευγαριού στο Le Touquet τον Οκτώβριο του 2007, ο Μακρόν είπε στην οικογένεια Οζιέρ σε μια ομιλία του μετά το δείπνο: «Θέλω να σας ευχαριστήσω που μας δεχτήκατε, που μας αγαπήσατε γι’ αυτό που είμαστε. Ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω τα παιδιά της Μπριζίτ. Εάν υπήρχε κάποιος που μπορεί να μην έβρισκε αυτό τον γάμο απλό, τότε θα ήταν αυτά».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση