HomeHL-9Στο εδώλιο για τα επεισόδια στο Τυμπάκι

Στο εδώλιο για τα επεισόδια στο Τυμπάκι

Επικεφαλής παράταξης δήμου της Κρήτης σε ρόλο καθοδηγητή;

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου με κατηγορίες που σχετίζονται κυρίως με κατοχή αντικειμένων, όπως, μαχαίρια, ρόπαλα, ξιφίδια, πυρομαχικά, όπλο κρότου, γεμιστήρες  που βρέθηκαν στην κατοχή τους, κατά τη διάρκεια των αστυνομικών ελέγχων, αναμένεται να δικαστούν, κάποιοι εκ των συλληφθέντων των επεισοδίων στο Τυμπάκι, κατά τη διάρκεια της πορείας των κατοίκων που διαμαρτύρονταν για την ένταση που προκαλούν ομάδα μεταναστών στην περιοχή.

Όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στον Εισαγγελέα.  Τρεις από αυτούς παραπέμφθηκαν στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου με την κατηγορία της παράνομης οπλοφορίας μαχαιριού οι δύο και για παράνομη οπλοφορία ροπάλου ο τρίτος.

Τους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 6 μηνών καθώς και χρηματική ποινή ύψους 600 ευρώ. Και οι τρεις άσκησαν έφεση.

Οι υπόλοιποι δικάζονται σήμερα στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι οι συλληφθέντες που εμπλέκονται στα επεισόδια στο τζαμί θα δικαστούν στις 17 Σεπτεμβρίου καθώς γι αυτούς, έχει σχηματιστεί, ξεχωριστή δικογραφία.

tympaki-syllalhtrio-kloyba-mat-1200-750x375

Επικεφαλής παράταξης δήμου της Κρήτης σε ρόλο καθοδηγητή;

Επικεφαλής παράταξης δήμου της Κρήτης φέρεται, σύμφωνα με την Αστυνομία, να είχε ρόλο  καθοδηγητή και υποκινητή στην κινητοποίηση του Τυμπακίου κατά των μεταναστών.

Το πρόσωπο αυτό, σύμφωνα με την εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ,  ήταν εκ των ατόμων που μίλησαν στο συγκεντρωμένο πλήθος.  Μάλιστα, απευθυνόμενος στον κόσμο φέρεται να υποστήριξε ότι σε μουσουλμανικό χώρο λατρείας στην περιοχή του υπάρχουν πληροφορίες ότι «κρύβονται αρκετοί «αντάρτες», οι οποίοι ακονίζουν τα μαχαίρια τους».  Είναι ένας από τους πέντε κατηγορούμενους της δικογραφίας που έχει σχηματίσει η Ασφάλεια Ηρακλείου για την επίθεση στον άτυπο μουσουλμανικό ναό στο Τυμπάκι, το βράδυ της Τετάρτης.

Οι Αρχές συνέλαβαν τέσσερις νεαρούς από χωριά της Μεσσαράς, οι οποίοι αμέσως μετά τις φθορές, επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο με σκοπό να απομακρυνθούν από το σημείο. Όμως αστυνομικοί που ήταν μέσα στο πλήθος συγκράτησαν τα χαρακτηριστικά τους όπως και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος διαφυγής   με αποτέλεσμα να δοθεί σήμα αναζήτησης στις δυνάμεις που ήταν ακροβολισμένες στην ευρύτερη περιοχή.

Σε βάρος των τεσσάρων νεαρών ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για: διατάραξη κοινής ειρήνης από δράστες που τέλεσαν βιαιοπραγίες κατά τη διατάραξη, φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατά συναυτουργία που είχε ρατσιστικά χαρακτηριστικά, ενώ σε δύο εξ αυτών ασκήθηκαν διώξεις για παράνομη οπλοφορία μαχαιριού και παράνομη οπλοφορία ρόπαλου αντίστοιχα. 

Επιπλέον, αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη του εκλεγμένου αυτοδιοικητικού, καταθέτοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι είχε ρόλο καθοδηγητή και υποκινητή καθώς παρότρυνε το πλήθος σε βιαιοπραγίες. Υποστηρίζεται ακόμα ότι το ίδιο πρόσωπο όταν πληροφορήθηκε ότι είχαν γίνει προσαγωγές στο Αστυνομικό Τμήμα Φαιστού, πριν από τα επεισόδια, ενημέρωσε σχετικά τον κόσμο, παροτρύνοντας για την απελευθέρωση των προσαχθέντων.

Σε βάρος του έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις για διατάραξη κοινής ειρήνης από δράστη που είχε καθοδηγητικό ρόλο μέσα στο  πλήθος, καθώς και για διέγερση. Οι μάρτυρες αστυνομικοί στις καταθέσεις τους εκφράζουν την απόλυτη βεβαιότητα τους τόσο για τον ρόλο που αποδίδεται στον αυτοδιοικητικό, όσο και για την εμπλοκή των άλλων τεσσάρων στην επίθεση στο άτυπο τζαμί.

Αρνούνται κατηγορηματικά κάθε εμπλοκή στα επεισόδια

Οι τέσσερις πάντως αρνούνται κατηγορηματικά κάθε εμπλοκή στα επεισόδια, ισχυριζόμενοι ότι ήταν βόλτα στο Ρέθυμνο, στην κοπέλα του ενός της παρέας, και επέστρεψαν στο Τυμπάκι το βράδυ. Υποστηρίζουν ότι τους σταμάτησε η Αστυνομία έξω από το συσκευαστήριο της περιοχής.

Όσο για τον αυτοδιοικητικό στον οποίο αποδίδεται ρόλος καθοδηγητή, φέρεται επίσης να αρνείται τις κατηγορίες, ισχυριζόμενος ότι όχι μόνο δεν προέτρεπε το πλήθος σε βιαιοπραγίες αλλά το συγκρατούσε για να μην προβεί σε έκνομες ενέργειες.

«Δεν ήθελα να χυθεί μια σταγόνα αίμα» φέρεται να έχει υποστηρίξει προανακριτικά, λέγοντας ότι πήγε στο Τυμπάκι για να εκφράσει τη διαμαρτυρία του για τα όσα συμβαίνουν στον τόπο μας ειρηνικά.

Επεισόδια και τραυματισμοί

Κατά την πορεία διαμαρτυρίας την Τετάρτη, δεν έλειψαν τα επεισόδια καθώς ομάδα από τους διαδηλωτές έφυγαν από τη πορεία και προχώρησαν σε ζημιές στην περιοχή.

Μάλιστα, χρησιμοποιώντας πέτρες βανδάλισαν έναν χώρο που λειτουργεί ως τζαμί για να προσεύχονται οι Πακιστανοί που μένουν στην περιοχή.

Άλλοι, μπήκαν σε σπίτια Πακιστανών κι άρχισαν να προκαλούν φασαρίες και φθορές.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε χρήση χημικών προκειμένου να διαλύσουν την «θερμόαιμη» ομάδα ενώ έκαναν και προσαγωγές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το επεισόδια υπήρξαν και τραυματισμοί.

Σήμερα στο Τυμπάκι υπάρχει ηρεμία ενώ γίνεται μία προσπάθεια καταγραφής των ζημιών.

Η φωτογραφία είναι από antilalospress.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση