HomeHL-9Ενώπιον της Δικαιοσύνης μετά τα επεισόδια στο Τυμπάκι

Ενώπιον της Δικαιοσύνης μετά τα επεισόδια στο Τυμπάκι

Με....δόσεις οι δίκες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αναβολή για αύριο και για τις 17 Σεπτεμβρίου ζήτησαν και πήραν ορισμένοι εκ των συλληφθέντων των χθεσινών επεισοδίων στο Τυμπάκι, κατά τη διάρκεια της πορείας των κατοίκων που διαμαρτύρονταν για την ένταση που προκαλούν ομάδα μεταναστών στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, κατά τη διάρκεια της χθεσινής επεισοδιακής νύχτα οι αρχές προχώρησαν σε δεκάδες προσαγωγές με τις 18 να μετατρέπονται σε συλλήψεις.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν νωρίτερα σήμερα στον Εισαγγελέα.  Τρεις από αυτούς παραπέμφθηκαν στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου με την κατηγορία της παράνομης οπλοφορίας μαχαιριού οι δύο και για παράνομη οπλοφορία ροπάλου ο τρίτος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του cretapost, τους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 6 μηνών καθώς και χρηματική ποινή ύψους 600 ευρώ. Και οι τρεις άσκησαν έφεση.

Οι υπόλοιποι θα δικαστούν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου. Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι οι συλληφθέντες που εμπλέκονται στα επεισόδια στο τζαμί θα δικαστούν στις 17 Σεπτεμβρίου καθώς γι αυτούς, έχει σχηματιστεί, ξεχωριστή δικογραφία για διατάραξη οικιακής ειρήνης, φθορά και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

Έξω από τα Δικαστήρια βρέθηκαν φίλοι και συγγενείς των συλληφθέντων ενώ η παρουσία των αστυνομικών ήταν και σήμερα ισχυρή.

tympaki-syllalhtrio-kloyba-mat-1200-750x375

Επεισόδια και τραυματισμοί

Κατά την χθεσινή πορεία διαμαρτυρίας δεν έλειψαν και τα επεισόδια καθώς ομάδα από τους διαδηλωτές έφυγαν από τη πορεία και προχώρησαν σε ζημιές στην περιοχή.

Μάλιστα, χρησιμοποιώντας πέτρες βανδάλισαν έναν χώρο που λειτουργεί ως τζαμί για να προσεύχονται οι Πακιστανοί που μένουν στην περιοχή.

Άλλοι, μπήκαν σε σπίτια Πακιστανών κι άρχισαν να προκαλούν φασαρίες και φθορές.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε χρήση χημικών προκειμένου να διαλύσουν την «θερμόαιμη» ομάδα ενώ έκαναν και προσαγωγές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το επεισόδια υπήρξαν και τραυματισμοί.

Σήμερα στο Τυμπάκι υπάρχει ηρεμία ενώ γίνεται μία προσπάθεια καταγραφής των ζημιών.

Η φωτογραφία είναι από antilalospress.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση