HomeHL-9Πλήθος κόσμου στο συλλαλητήριο στο Τυμπάκι-Έγινε ρίψη χημικών από τους αστυνομικούς

Πλήθος κόσμου στο συλλαλητήριο στο Τυμπάκι-Έγινε ρίψη χημικών από τους αστυνομικούς

Διαδηλωτές προκάλεσαν ζημιές σε ένα από τα τζαμιά στο Τυμπάκι- Έγιναν προσαγωγές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η ισχυρή αστυνομική δύναμη που βρέθηκε στο Τυμπάκι, και τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που έλήφθησαν, δε στάθηκαν ικανά να συγκρατήσουν το πλήθος που συγκεντρωθηκε στην κεντρική πλατεία του Τυμπακιου, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί, με αφορμή τα «θερμά» επεισόδια που λαμβάνουν χώρα στη Μεσαρά και αποκορύφωμα την τελευταία αιματηρή συμπλοκή που σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες με πέντε τραυματίες και 24 συλληφθέντες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, πάνω από 1500 άτομα βρέθηκαν  στο Τυμπάκι όπου έγινε το προγραμματισμένο συλλαλητήριο.

119055485_322456338968299_1336744790305401102_n

Μάλιστα δεν έλειψαν και τα επεισόδια με αποτέλεσμα η αστυνομία να προχωρήσει σε ρίψη χημικών, καθώς κάποιοι εκ των διαδηλωτών προκάλεσαν ζημιές, χρησιμοποιώντας πέτρες, σε ένα από τα τζαμιά που υπάρχουν στο Τυμπάκι.

Μάλιστα σημειώθηκαν και μικροτραυματισμοί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του cretapost, έγιναν και αρκετές συλλήψεις. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάμεσα στις συλλήψεις συμπεριλαμβάνονται και κάποιοι εκ των διοργανωτών του συλλαλητηρίου.

Να σημειωθεί ότι στις 5 το απόγευμα, υπήρξε προσυγκέντρωση, παρουσία της ΕΛ.ΑΣ, στον Κόμβο των Αθανάτων στο Ηράκλειο, ενώ ακολούθησε αυτοκινητοπομπή μέχρι το Δημαρχείο Φαιστού στις Μοίρες. Επόμενος σταθμός ήταν στο Τυμπάκι, όπου γίνεται το συλλαλητήριο.

Κατά τη διάρκεια της πορείας τα οχήματα συνοδεύονταν από αστυνομικούς.

Οι διαδηλωτές θέλησαν να στείλουν ισχυρό μήνυμα στους αρμόδιους φορείς προκειμένου να δοθεί λύση σε ένας πρόβλημα που ολοένα και μεγαλώνει , δημιουργώντας εντάσεις, προκαλώντας έντονο προβληματισμό στην αστυνομία αλλά και τη Δημοτκή Αρχή.

Το κάλεσμα για την πορεία έγινε μέσω social media με τους κατοίκους της περιοχής να θέλουν να διαμαρτυρηθούν για τα όσα συμβαίνουν στο Τυμπάκι εξαιτίας της παρουσίας οξύθυμων μεταναστών.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση