HomeHL-GreeceΝτελίβερι τα συγγράμματα για τους φοιτητές -Ξεκίνησαν σήμερα οι δηλώσεις

Ντελίβερι τα συγγράμματα για τους φοιτητές -Ξεκίνησαν σήμερα οι δηλώσεις

Τι ανέφερε το υπουργείο Παιδείας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών θα διανεμηθούν στους φοιτητές τα έντυπα διδακτικά συγγράμματα του εαρινού εξαμήνου του ακαδημαϊκού έτους 2019-20, όπως ενημέρωσε το υπουργείο Παιδείας.

«Διανέμουμε κατ’ οίκον τα συγγράμματα στους φοιτητές μας, στηρίζουμε ακόμα περισσότερο την τριτοβάθμια εκπαίδευση», σχολίασε σχετικά ο υφυπουργός αρμόδιος για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, Βασίλης Διγαλάκης. Η απόφαση πάρθηκε μετά την ευόδωση των σχετικών προσπαθειών του υπουργείου Παιδείας, καθώς τα σημεία διανομής είναι κλειστά για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Καμία παράταση για τις δηλώσεις των συγγραμμάτων

Η υποβολή δηλώσεων των επιλεγομένων διδακτικών συγγραμμάτων από τους δικαιούχους φοιτητές ξεκινά σήμερα, Παρασκευή 10 Απριλίου, και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως την Κυριακή 26 Απριλίου 2020. Από το υπουργείο επισημαίνεται ότι δεν θα δοθεί καμία παράταση στην καταληκτική ημερομηνία υποβολής δηλώσεων, καθώς αυτές πρέπει να έχουν οριστικοποιηθεί μέχρι την ημερομηνία έναρξης της διανομής των συγγραμμάτων, Δευτέρα 27 Απριλίου.

Όπως ανέφερε ο κ. Διγαλάκης, το μέτρο αυτό έρχεται προκειμένου το υπουργείο να στηρίξει ακόμα περισσότερο την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, «μετά από τη θεσμοθέτηση της δυνατότητας επιλογής πρόσθετου ηλεκτρονικού διδακτικού συγγράμματος από την εμπλουτισμένη συλλογή των 104.000 συγγραμμάτων τα οποία είναι διαθέσιμα στους φοιτητές μας». «Τα έντυπα συγγράμματα θα διανεμηθούν μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών στον τόπο κατοικίας των φοιτητών μας. Ευχαριστώ τους εκδοτικούς οίκους, οι οποίοι με επαγγελματισμό ανέλαβαν, ως όφειλαν, το μερίδιο ευθύνης τους απέναντι στους φοιτητές μας εν μέσω της υγειονομικής κρίσης», τόνισε.

Η διανομή των συγγραμμάτων με δαπάνη των εκδοτικών οίκων

Σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψαν οι υφυπουργοί Οικονομικών, Θ. Σκυλακάκης και Παιδείας και Θρησκευμάτων, Β. Διγαλάκης, η διανομή των έντυπων συγγραμμάτων θα γίνει με ευθύνη και δαπάνη των εκδοτικών οίκων, στο πλαίσιο των συμβατικών τους υποχρεώσεων. Το υπουργείο διευκρινίζει, μάλιστα, ότι «ουδέποτε εξετάστηκε η οικονομική συνδρομή του στο κόστος διανομής».

«Αυτό θα ήταν αφενός εκτός θεσμικού και συμβατικού πλαισίου, αφετέρου θα απαιτούνταν χρονοβόρες διαδικασίες, οι οποίες θα καθυστερούσαν τουλάχιστον δύο-τρεις μήνες την έναρξη διανομής των πρώτων διδακτικών συγγραμμάτων», αναφέρεται στη σχετική ενημέρωση του υπουργείου.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση