HomeHL-9Κορωνοϊός: Θετική η επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου

Κορωνοϊός: Θετική η επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου

7 επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Κρήτη- Στην Εντατική ο Γερμανός Καθηγητής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Θετικό ήταν το δείγμα που ελήφθη από την 67χρονη αλλοδαπή επιβάτιδα του κρουαζιερόπλοιου «Costa Victoria» που την Κυριακή ήταν αγκυροβολημένο ανοιχτά του Κόκκινου Πύργου.

Η γυναίκα εμφάνισε συμπτώματα που παρέπεμπαν στον κορωνοϊό και για αυτόν τον λόγο κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά της από το κρουαζιερόπλοιο προς το Βενιζέλειο νοσοκομείου Ηρακλείου όπου και νοσηλεύεται διασωληνωμένη και σε καταστολή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου .

Η 67χρονη, υπήκοος Αργεντινής, εισήχθη στη Μονάδα με αναπνευστική ανεπάρκεια.

Η γυναίκα παρουσίασε πυρετό και ο καπετάνιος ειδοποίησε τις λιμενικές αρχές όπου για τη μεταφορά της στο νοσοκομείο στήθηκε επιχείρηση το μεσημέρι της Κυριακής.

Πρόκειται για το έβδομο κρούσμα κορωνοϊου στην Κρήτη.

Στην Εντατική ο Γερμανός Καθηγητής

Να υπενθυμίσουμε ότι  ο Γερμανός καθηγητής ο οποίος είχε έρθει στην Κρήτη στα μέσα Μαρτίου προκειμένου να πραγματοποιήσει σειρά σεμιναρίων στο Πανεπιστήμιο και διαγνώστηκε ότι προσβλήθηκε από τον κορωνοϊο, εισήχθη νωρίτερα στην Εντατική.

Ο καθηγητής νοσηλευόταν σε ειδικό θάλαμο του νοσοκομείου ωστόσο αποφασίστηκε τελικά η μεταφορά του στην ΜΕΘ.

Άλλα δύο κρούσματα στην Κρήτη το Σάββατο

Δύο νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα καταγράφηκαν εν τω μεταξύ το Σάββατο στο νησί. Το πρώτο αφορούσε σε έναν 60χρονο ο οποίος ήταν ιχνηλατημένο κρούσμα και το δεύτερο σε μια 53χρονη γυναίκα που μεταφέρθηκε από τη Σητεία στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου.

Η υγεία της ασθενούς κρίνεται συνεχώς βελτιούμενη, ενώ έγινε και η προβλεπόμενη απολύμανση από ειδικά συνεργαζόμενα συνεργεία, στην επιχείρηση όπου εργαζόταν η 53χρονη .

7 τα κρούσματα συνολικά

Συνολικά 7 είναι τα κρούσματα κορωνοϊού που έχουν καταγραφεί στο νησί μας. Από αυτά τα 2 κρούσματα νοσηλεύονται στις ΜΕΘ, 2 άτομα νοσηλεύονται στο ΠΑΓΝΗ, ένα άτομο στο Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου, ενώ ακόμα 2 βρίσκονται σε περιορισμό κατ’οίκον.

Διαφήμιση
Διαφήμιση