Στην εντατική εισήχθη ο Γερμανός καθηγητής ο οποίος είχε έρθει στην Κρήτη στα μέσα Μαρτίου προκειμένου να πραγματοποιήσει σειρά σεμιναρίων στο Πανεπιστήμιο και διαγνώστηκε ότι προσβλήθηκε από τον κορωνοϊο.

Ο καθηγητής νοσηλευόταν σε ειδικό θάλαμο του νοσοκομείου ωστόσο νωρίτερα σήμερα, αποφασίστηκε η μεταφορά του στην ΜΕΘ.

Οι κινήσεις του Γερμανού καθηγητή

Ο Γερμανός καθηγητής είχε έρθει στην Κρήτη προκειμένου να πραγματοποιήσει μία σειρά σεμιναρίων στο Πανεπιστήμιο.

«Ο συγκεκριμένος καθηγητής είχε ολοκληρώσει δύο διδακτικές ημέρες και συγκεκριμένα δύο σεμινάρια προς τους μεταπτυχιακούς φοιτητές του τμήματος Χημείας. Μετά το τέλος των σεμιναρίων ωστόσο ένιωσε αδιαθεσία και ανέβασε πυρετό. Πήγε για εξέταση και τελικά το αποτέλεσμα βγήκε θετικό.

Τα στελέχη του Πανεπιστημίου αλλά και οι φοιτητές που συμμετείχαν στα σεμινάρια μπήκαν σε καραντίνα ενώ υπήρξε και ενημέρωση των μελών του τμήματος από το προσωπικό και το διδακτικό προσωπικό μέχρι τους τεχνικούς. Παράλληλα ακολούθησε η ιχνηλάτηση των επαφών του.

Όταν αισθάνθηκε αδιαθεσία με όλα τα τυπικά γνωρίσματα του κορωνοϊού, χωρίς όμως να εμφανίσει πυρετό, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο σε ειδικά απομονωμένο χώρο. Εκεί έγινε λήψη δείγματος το οποίο λίγο αργότερα ταυτοποιήθηκε ως το τρίτο θετικό κρούσμα κορωνοϊού στην Κρήτη.

Άλλα δύο κρούσματα στην Κρήτη το Σάββατο

Δύο νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα καταγραφεί εν τω μεταξύ το Σάββατο στο νησί. Το πρώτο αφορούσε σε έναν 60χρονο ο οποίος ήταν ιχνηλατημένο κρούσμα και το δεύτερο σε μια 53χρονη γυναίκα που μεταφέρθηκε από τη Σητεία στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου.

Η υγεία της ασθενούς κρίνεται συνεχώς βελτιούμενη, ενώ έγινε και η προβλεπόμενη απολύμανση από ειδικά συνεργαζόμενα συνεργεία, στην επιχείρηση όπου εργαζόταν η 53χρονη .

Συνολικά 7 είναι τα κρούσματα κορωνοϊού που έχουν καταγραφεί στο νησί μας μετά και το θετικό δείγμα που ελήφθη από την αλλοδαπή επιβάτιδα του κρουαζιερόπλοιου  «Costa Victoria» που την Κυριακή ήταν αγκυροβολημένο ανοιχτά του Κόκκινου Πύργου.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση