HomeHL-WorldΒιέννη, η πόλη των 1.716 γεφυρών

Βιέννη, η πόλη των 1.716 γεφυρών

Η μητρόπολη με τις περισσότερες γέφυρες στην Ευρώπη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την ανάδειξη της Βιέννης ως πόλης των γεφυρών προωθούν οι τοπικές αρχές, δεδομένου ότι η αυστριακή πρωτεύουσα είναι, μετά από το Αμβούργο, η μητρόπολη με τις περισσότερες γέφυρες στην Ευρώπη.

Ειδικότερα, η Βιέννη αριθμεί 1.716 γέφυρες, ενώ το Αμβούργο κατέχει την πρωτιά με 2.500.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Αυστρίας Αλεξάντερ Μπλαχ, με την κατάλληλη προώθηση, η Βιέννη θα μπορούσε να αναδειχθεί ως «πόλη των γεφυρών».

Από το σύνολο των 1.716 γεφυρών, η πόλη της Βιέννης έχει τη διαχείριση σχεδόν των μισών, συγκεκριμένα 829, οι Αυστριακοί Ομοσπονδιακοί Σιδηρόδρομοι διαχειρίζονται 480 γέφυρες, οι Αστικές Συγκοινωνίες Βιέννης άλλες 277, ενώ αρμόδια για 143 γέφυρες είναι η εταιρεία διαχείρισης αυτοκινητοδρόμων.

Σημαντικότερη γέφυρα στη Βιέννη θεωρείται η Ράιχσμπριουκε, πάνω από τον Δούναβη, η οποία συνδέει το κέντρο και τις γύρω συνοικίες της παλιάς πόλης με τις νέες συνοικίες της στα βορειανατολικά της.

Πρόκειται για μία σύγχρονη γέφυρα μήκους 1.255 μέτρων, η κατασκευή της οποία ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο του 1980, τέσσερα χρόνια μετά από την κατάρρευση παλιάς Ράιχσμπριουκε που υπήρχε από τα μέσα του 19ου αιώνα.

Η νέα γέφυρα εξυπηρετεί καθημερινά περισσότερα από 50.000 αυτοκίνητα, καθώς και χιλιάδες επιβάτες της πρώτης γραμμής του μετρό της Βιέννης.

naftemporiki.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση