HomeHL-GreeceΣοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία στην Σκύρο: Δύο γέφυρες κατέρρευσαν

Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία στην Σκύρο: Δύο γέφυρες κατέρρευσαν

Επιχείρηση στήθηκε για αγνοούμενους τουρίστες οι οποίοι εντοπίστηκαν σώοι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε στη Σκύρο η κακοκαιρία που έπληξε το νησί το απόγευμα του Σαββάτου (09.07.2022).

Δρόμοι πλημμύρισαν και μετατράπηκαν σε ποτάμια εξαιτίας της νεροποντής που προκάλεσε η κακοκαιρία στη Σκύρο.

Ο δήμαρχος του νησιού δήλωσε στο ΕΡΤNews ότι δύο γέφυρες κατέρρευσαν, ενώ επιχείρηση στήθηκε για τουρίστες που αγνοούνταν.

Οι τουρίστες εντοπίστηκαν σώοι τρεις ώρες αργότερα.

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Σκύρου βρίσκεται σε επιφυλακή, καθώς τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν ολόκληρο το βράδυ.

“Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που ήδη πλήττουν το νησί μας απο χθες βράδυ θα συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες κατόπιν ενημέρωσης απο την Μετεωρολιγική Υπηρεσία.

Παρακαλούνται όλοι οι κάτοικοι και επισκέπτες του Νησιού να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφύγουν άσκοπες μετακινήσεις καθώς και το μπάνιο στις παραλίες στην διάρκεια των φαινομένων” αναφέρει ανακοίνωση του Δήμου.

Που έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Σε επικοινωνία με το eviathema.gr, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Λάμπρου, ανέφερε ότι από νωρίς κινητοποιήθηκε η Πολιτική Προστασία του Δήμου, με την συνδρομή εξωτερικών μηχανημάτων όπου επεμβαίνουν σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο ώστε να παραμείνει ανοιχτό.

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνεται ότι, στην Σκύρο Ευβοίας, λόγω βροχόπτωσης και ένεκα συσσώρευσης φερτών υλικών, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων:

Στην 10η χ/θ της Επαρχιακής οδού Σκύρου – Λιναριάς. Η κυκλοφορία διεξάγεται από την παρακαμπτήρια οδό Χώρα Σκύρου – Καλαμίτσα – Λιναριά.

Σε δημοτική οδό εντός του οικισμού Πεύκος Σκύρου (που οδηγεί στην παραλία).

Έχουν προκληθεί υλικές ζημιές σε τμήμα γέφυρας (μήκους 7 μέτρων) δημοτικής οδού (που οδηγεί στην παραλία) στον οικισμό Αχερούνες Σκύρου Ευβοίας.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση