HomeHL-SportsΣώζει τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη η κυβέρνηση

Σώζει τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη η κυβέρνηση

O Πέτσας ενημέρωσε ότι εντός της Τρίτης θα κατατεθεί στη Βουλή νομοθετική διάταξη για να μην υπάρχουν τόσο αυστηρές ποινές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Φοβούμενη το πολιτικό κόστος η κυβέρνηση διασύρεται. Έτσι με νομοθέτημα εξπρές αλλάζει τις κυρώσεις στο ηπιότερο για να αποφύγουν τον υποβιβασμό ΠΑΟΚ (κατά βάση) και Ξάνθη!

Όπως ανακοίνωσε την Τρίτη  ο Στέλιος Πέτσας, εντός της Τρίτης  θα κατατεθεί νομική διάταξη που θα προβλέπει την μη επιβολή τόσο αυστηρών ποινών, όπως αυτή του υποβιβασμού, για θέματα που αφορούν την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

«Την ώρα που η χώρα κάνει το άλμα προς τα εμπρός ξεπερνώντας διχαστικά μηνύματα του παρελθόντος δεν έχει την πολυτέλεια να διχάζεται με αφορμή το ποδόσφαιρο. Ιδίως σε τόσο κρίσιμες στιγμές για τα εθνικά μας θέματα.

Η κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδσοσφαίου, δεν θα επιτρέψει όμως ένα θέμα του ποδοσφαίρου να θέσει σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή που τόσο δοκιμάστηκε στα χρόνια της κρίσης. Ούτε θα μείνει θεατής στο θέατρο του παραλόγου που εξελίσσεται με φόντο διαχρονικές παθογένειες που προσβάλλουν κάθε Έλληνα πολίτη.

Με απόφαση Πρωθυπουργού αναλαμβάνεται άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να μην επιβάλλονται εξοντωτικές κυρώσεις για θέματα όπως αυτά που γνωμοδότησε η ΕΕΑ», είπε αρχικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών, γνωστοποιώντας στη συνέχεια και την απόφαση του πρωθυπουργού για διαγραφή του Θοδωρή Ζαγοράκη.

Ερωτηθείς για το αν αυτό αφορά την υπόθεση ΠΑΟΚ και Ξάνθης, εξήγησε: «Έχει εμπιστοσύνη ο κ. Μητσοτάκης στον κ. Αυγενάκη. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, να περιμένετε διάταξη σύμφωνα με την οποία δεν θα γνωμοδοτείται ο υποβιβασμός σε θέματα της ΕΕΑ. Δεν αλλάζουμε τους κανόνες του παιχνιδιού, η ΕΕΑ είναι γνωμοδοτικό όργανο. Κάνουμε ξεκάθαρο το νομοθετικό πλαίσιο».

Διαφήμιση
Διαφήμιση