HomeΚΡΗΤΗΠροτάσεις του Ηράκλειο 3.7.5. για αεροδρόμιο και ΣΕΑΠ

Προτάσεις του Ηράκλειο 3.7.5. για αεροδρόμιο και ΣΕΑΠ

Για την αξιοποίηση της έκτασης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την ανάθεση μελέτης για την αξιοποίηση του παλαιού αεροδρομίου και της ΣΕΑΠ είχε ζητήσει η δημοτική παράταξη Ηράκλειο 3.7.5.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της θα είχε συμβάλλει τα μέγιστα στην διαμόρφωση μιας νέας εικόνας για το Δήμο Ηρακλείου και όλοι οι φορείς θα πρέπει τώρα να κινηθούν ενωτικά για την αξιοποίηση της έκτασης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Εδώ και ένα χρόνο με δημόσια δήλωσή μας είχαμε αναδείξει τη σημασία της ανάπτυξης των εκτάσεων του παλαιού αεροδρομίου και της ΣΕΑΠ σε απόλυτη συνάρτηση με τις ανάγκες της περιοχής άμεσης γειτνίασης, της Αλικαρνασσού. Είχαμε χαρακτηρίσει τη νέα ανάπτυξη ως εμβληματικό έργο που θα συνέβαλε αποφασιστικά στην διαμόρφωση μιας νέας εικόνας για το Δήμο Ηρακλείου.
Η πρόταση μας αποτυπώθηκε στο προγραμματικό πλαίσιο της δημοτικής κίνησης ΗΡΑΚΛΕΙΟ 3.7.5. Στο πλαίσιο αυτό είχαμε προτείνει την άμεση ανάθεση μελέτης για την εκπόνηση Ειδικού Χωρικού Σχεδίου για την ευρύτερη ζώνη του αεροδρομίου έτσι ώστε να διασφαλιστεί η βιώσιμη αστική ανάπτυξη στην περιοχή προς όφελος των κατοίκων. Δυστυχώς οι γνωστές καθυστερήσεις της Δημοτικής Αρχής δεν επέτρεψαν την έγκαιρη δρομολόγηση θετικών εξελίξεων.
Σήμερα, η αποσαφήνιση των όρων της σύμβασης με την ΕΤΕΠ αποτελεί άμεση προτεραιότητα για την τοπική κοινωνία. Όλοι οι φορείς του Ηρακλείου πρέπει να κινηθούν ενωτικά με βάση ένα κοινό σχέδιο για να διασφαλίσουμε τα αναπτυξιακά και χωροταξικά χαρακτηριστικά της περιοχής του παλιού αεροδρομίου.
Ζητούμε την άμεση ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου. Θα είμαστε αρωγοί σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία αναληφθεί και θα συνδράμουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να ενισχύσουμε το ρόλο της κοινωνίας στο σχεδιασμό της νέας ανάπτυξης.»
Οραματιζόμαστε μια πράσινη και βιώσιμη περιοχή με σύγχρονες υποδομές και ήπιες δραστηριότητες υψηλής προστιθέμενης αξίας. Στο χώρο αυτό βρίσκεται ένα κεφάλαιο της μελλοντικής δυναμικής του Ηρακλείου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση