HomeHL-TOPΚλείνει το αεροδρόμιο Ηρακλείου για πέντε ημέρες – Για εργασίες αναβάθμισης

Κλείνει το αεροδρόμιο Ηρακλείου για πέντε ημέρες – Για εργασίες αναβάθμισης

Από τις 19 έως τις 24 Φεβρουαρίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για πέντε ημέρες θα παραμείνει κλειστό το αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» προκειμένου να γίνουν προγραμματισμένες εργασίες αναβάθμισης στο διάδρομο προσγείωσης – απογείωσης.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, το αεροδρόμιο θα κλείσει από τις 19 έως τις 24 Φεβρουαρίου.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας:

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (Υ.Π.Α/ Η.A.S.P.-Hellenic Aviation Service Provider) ανακοινώνει στο επιβατικό κοινό την αεροπορική οδηγία (ΝΟΤΑΜ), για τις εργασίες αναβάθμισης υποδομών των διαδρόμων στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης».

Ειδικότερα, η notam που θα ισχύσει από την Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 10:30 το πρωί, έως το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 15:00 το μεσημέρι, προβλέπει ότι και οι δυο διάδρομοι προσγείωσης και απογείωσης στο Διεθνή Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» θα παραμείνουν κλειστοί προκειμένου να πραγματοποιηθούν τα τεχνικά έργα για την συντήρηση του οδοστρώματος.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών αναβάθμισης των υποδομών στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, θα πραγματοποιούνται, εφόσον απαιτηθεί, μόνο αεροδιακομιδές από πτητικά μέσα (ελικόπτερα).

Οι εργασίες γίνονται με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση του επιπέδου ασφάλειας του αεροδρομίου. H αναβάθμιση του οδοστρώματος σε συνδυασμό με την αντικατάσταση των κλιματιστικών μονάδων του «Νίκος Καζαντζάκης» θα βελτιώσουν και το επίπεδο εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού.

Τι ανακοίνωσαν οι αεροπορικές εταιρίες

Ήδη, η AEGEAN και η SKY express ανακοίνωσαν τροποποιήσεις στα προγράμματα πτήσεών τους από και προς το διεθνές αεροδρόμιο του Ηρακλείου. Το επιβατικό κοινό θα εξυπηρετείται είτε μέσω των αεροδρομίων Χανίων και Σητείας είτε ακτοπλοϊκώς.

Διαφήμιση
Διαφήμιση