HomeHL-TOPΚλείνει από σήμερα και για πέντε ημέρες το αεροδρόμιο Ηρακλείου

Κλείνει από σήμερα και για πέντε ημέρες το αεροδρόμιο Ηρακλείου

Για εργασίες αναβάθμισης – Οι ανακοινώσεις των εταιριών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Από σήμερα και για πέντε ημέρες παραμένει κλειστό το αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» προκειμένου να γίνουν προγραμματισμένες εργασίες αναβάθμισης στο διάδρομο προσγείωσης – απογείωσης.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, το αεροδρόμιο θα ανοίξει ξανά στις 24 Φεβρουαρίου.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν την συντήρηση του οδοστρώματος και θα παραμείνουν κλειστοί και οι δύο διάδρομοι προσγείωσης και απογείωσης.

Όπως έχει τονιστεί το μόνο που θα μπορεί να εξυπηρετεί για αυτές τις πέντε ημέρες το αεροδρόμιο Ηρακλείου είναι αεροδιακομιδές από ελικόπτερα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εργασίες γίνονται με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση του επιπέδου ασφάλειας του αεροδρομίου. H αναβάθμιση του οδοστρώματος σε συνδυασμό με την αντικατάσταση των κλιματιστικών μονάδων του «Νίκος Καζαντζάκης» θα βελτιώσουν και το επίπεδο εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού.

Η ανακοίνωση της Aegean Airlines

Λόγω προγραμματισμένων έργων αναβάθμισης στο διάδρομο προσγείωσης/απογείωσης του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης» στο Ηράκλειο Κρήτης, η AEGEAN ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι υποχρεούται να προβεί σε αναστολή του συνόλου των προγραμματισμένων πτήσεων για το διάστημα από 19 έως 24 Φεβρουαρίου.

Η AEGEAN, έχοντας πάντα ως κύριο μέλημα την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και τη διασφάλιση της διασυνδεσιμότητας του νησιού, έχει μεριμνήσει για την προσθήκη επιπλέον πτήσεων τόσο προς το αεροδρόμιο των Χανίων (2 επιπλέον πτήσεις καθημερινά), όσο και προς το αεροδρόμιο της Σητείας (1 επιπλέον πτήση καθημερινά), οι οποίες θα εκτελούνται με Airbus 320.

Αντίστοιχα, οι πτήσεις από και προς το Ηράκλειο και τη Θεσσαλονίκη, θα εκτελούνται από το αεροδρόμιο των Χανίων.

Οι επιβάτες που διαθέτουν εισιτήρια σε πτήσεις που επηρεάζονται, θα λάβουν μήνυμα από την εταιρεία ή από τα ταξιδιωτικά γραφεία, μέσω των οποίων προμηθεύτηκαν τα εισιτήριά τους.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούνται οι επιβάτες να επισκεφθούν το site της AEGEAN https://el.aegeanair.com/ ή να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 210 6261000.

Η ανακοίνωση της Sky Express

Η SKY express, προχωρά σε προσωρινή τροποποίηση του μέχρι πρότινος δημοσιευμένου πτητικού προγράμματός της για τις πτήσεις της από / προς το Ηράκλειο (HER), λόγω προγραμματισμένων εργασιών αναβάθμισης στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου «ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ» κατά τη χρονική περίοδο από 19 Φεβρουαρίου έως και 24 Φεβρουαρίου 2024.

Στο πλαίσιο τόσο της διαρκούς και ποιοτικής εξυπηρέτησης των επιβατών της όσο και της αδιάλειπτης σύνδεσης των προορισμών της, η SKY express δίνει τη δυνατότητα στους επιβάτες του δρομολογίου από / προς το Ηράκλειο (HER) και την Αθήνα (ΑΤΗ) να πραγματοποιήσουν δωρεάν αλλαγή είτε σε άλλη ημερομηνία του ίδιου δρομολογίου είτε να επιλέξουν χωρίς καμία επιπλέον χρέωση εναλλακτικές πτήσεις από / προς το ΔΙΕΘΝΕΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΧΑΝΙΩΝ «ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΑΣΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ» (CHQ). Σημειώνεται ότι, οι πτήσεις από / προς το Ηράκλειο και τη Θεσσαλονίκη,  θα εξυπηρετούνται μέσω του ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΧΑΝΙΩΝ «ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΑΣΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ» (CHQ).

Όσοι επιβάτες έχουν κρατήσεις που επηρεάζονται θα λάβουν αναλυτική ενημέρωση με e-mail. Για τις περιπτώσεις εκείνεις κατά τις οποίες η κράτηση έχει υλοποιηθεί μέσω ταξιδιωτικού γραφείου, η επικοινωνία θα πραγματοποιείται με το αντίστοιχο σημείο εξυπηρέτησης.

Επιπλέον, το επιβατικό κοινό, μπορεί να επικοινωνεί είτε στο [email protected] ή στο (+30) 2152156510/15 για να ενημερώνεται για όλες τις εναλλακτικές επιλογές.

Διαφήμιση
Διαφήμιση