HomeHL-SportsBig 4: Nωρίτερα οι εκλογές της ΕΠΟ, περισσότεροι ξένοι διαιτητές!

Big 4: Nωρίτερα οι εκλογές της ΕΠΟ, περισσότεροι ξένοι διαιτητές!

Μετά από περίπου 4 ώρες συζήτησης, ολοκληρώθηκε η σύσκεψη ανάμεσα στους ισχυρούς άντρες του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ με αξιωματούχους των FIFA/UEFA και του Αυγενάκη! Περισσότερα παιχνίδια με ξένους διαιτητές!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ευχαριστημένοι εμφανίστηκαν οι… θεσμικοί μετά τη συνάντηση των «Βig 4». Αυτό φάνηκε από τις δηλώσεις Χέρμπερτ Χούμπελ και Λευτέρη Αυγενάκη με τον επιτετραμμένο ΦΙΦΑ-ΟΥΕΦΑ να δίνει και τις ειδήσεις αφενός ότι οι εκλογές στην ΕΠΟ θα γίνουν μέσα στο καλοκαίρι (νωρίτερα από τον Οκτώβριου για να «τελειώσει» μια ώρα αρχύτερα ο Γραμμένος) και αφετέρου ότι τα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας 1 θα γίνουν με την παρουσία ξένων διαιτητών στα περισσότερα -αν όχι όλα- τα ματς τους.

Αυτά είναι και τα δύο βασικά σημεία της συμφωνίας της συνάντησης στη Μεγάλη Βρετάνια την Τετάρτη, που βγήκαν αβίαστα από το στόμα του Χούμπελ, δείτε τις δηλώσεις με τη μετάφραση με τον ξένο παράγοντα να δίνει και το στίγμα ότι δεν έλειψαν οι εντάσεις και οι προσβολές κατά τη διάρκεια της συνάντησης κορυφής για το ελληνικό ποδόσφαιρο, που κράτησε 3,5 ώρες συνολικά!

Ο δε υφυπουργός Αθλητισμού, μίλησε για σημαντικό βήμα, αποκάλυψε ότι θα υπάρξει και άλλη συνάντηση τέτοιας μορφής, ενώ οι αποφάσεις του «Big 4» θα επικυρωθούν και από τις υπόλοιπες ομάδες της κορυφαίες κατηγορίας στο μίτινγκ «Steering Committee» στο υφυπουργείο Αθλητισμού την Πέμπτη, το οποίο θα ξεκινήσει τελικά στις 12 αντί στις 11 το πρωί, όπως έγινε γνωστό.

Ο Χούμπελ αρχικά τόνισε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον υπουργό για την οργάνωση και τη βοήθεια. Για να είμαι ξεκάθαρος, ήταν καλύτερο απ’ ό,τι περιμέναμε.

Ήταν μια καλή συζήτηση. Ξέρετε, εγώ είμαι Αυστριακός και δεν έχω συνηθίσει τη νοοτροπία σας. Αν κάποιοι άνθρωποι στη χώρα μου μιλούσαν με αυτό τον τρόπο θα ήταν προσβεβλημένοι για χρόνια. Πιθανότατα για δεκαετίες. Εδώ είναι διαφορετικά.

Το θετικό είναι ότι οι συζητήσεις θα συνεχιστούν. Δεν ήταν η τελευταία συνάντηση. Συμφωνήσαμε ότι θα υπάρξουν και άλλες συναντήσεις σε συνεργασία με τον Υφυπουργό και θα κάνουμε το καλύτερο για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Θέλω να σας ενημερώσω ότι υπήρξε κοινή συμφωνία ότι πρέπει να γίνουν κάποια πράγματα και ότι η FIFA και η UEFA δεν μπορούν να μείνουν για πάντα στην Ελλάδα. Συμφωνήθηκε ότι οι εκλογές της Ομοσπονδίας θα γίνουν νωρίτερα, πιθανότατα τον Ιούλιο.

Το άλλο που συζητήθηκε και θα γίνουν σχετικές ενέργειες από τη FIFA και την UEFA είναι ότι θα υπάρξουν περισσότεροι ξένοι διαιτητές για τα κρίσιμα ματς και τα πλέι οφ».

Ακολούθως ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, τόνισε: «Για 20 και πλέον χρόνια συζητιόταν το θέμα της ανανέωσης των αθλητικών ομοσπονδιών κάτι που έγινε πράξη από τη σημερινή κυβέρνηση.

Για πέντε και πλέον χρόνια γινόταν συζήτηση για ένα διάλογο, σύμπραξη σε ένα τραπέζι, των παραγόντων των εκπροσώπων των κορυφαίων ομάδων της χώρας κάτι το οποίο έγινε. Δεν έγινε όμως μόνο του.

Έγινε με τη συνεργασία των κορυφαίων στελεχών της FIFA και της UEFA και τους ευχαριστώ για αυτό. Οι Έλληνες φίλαθλοι, όποια ομάδα και αν υποστηρίζουν, θέλουν ένα καλύτερο ποδόσφαιρο. Ένα ποδόσφαιρο με θέαμα, ποιο ποιοτικό. Θέλουν γήπεδα γεμάτα και προς αυτή την κατεύθυνση δουλεύουμε με συνέπεια και κυρίως με στόχο.

Είμαι βέβαιος πως η σημερινή συνάντηση δεν έλυσε όλα τα προβλήματα.

Έβαλε όμως μια σειρά και αύριο με την επικύρωση στην steering committee που είναι προγραμματισμένη στη ΓΓΑ, εφόσον φυσικά προηγηθεί η αναλυτική ενημέρωση όλων των μελών που συμμετέχουν και των εκπροσώπων όλων των ΠΑΕ που έχουν προσκληθεί, είμαι βέβαιος πως θα επικυρώσουν τα όσα ειπώθηκαν σήμερα και θα πάμε παραπέρα.

Η δουλειά δεν σταματά. Εγώ θέλω να σας πω μονάχα πως έγινε μια καλή αρχή η δουλειά θα συνεχιστεί».

Διαφήμιση
Διαφήμιση