HomeHL-SportsΤο πλάνο Μπένετ για τη νέα χρονιά: Μείωση των ξένων διαιτητών και άλλο σχέδιο για τα ντέρμπι

Το πλάνο Μπένετ για τη νέα χρονιά: Μείωση των ξένων διαιτητών και άλλο σχέδιο για τα ντέρμπι

Ο Άγγλος αρχιδιαιτητής προτίθεται τη νέα σεζόν να δώσει τη δυνατότητα σε Έλληνες διαιτητές να σφυρίξουν ακόμα και σε μεγάλα ματς στην ελληνική Λίγκα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Στιβ Μπένετ έδειξε και μέσω του σχετικά πρόσφατου σεμιναρίου προς τους διαιτητές ότι θα αλλάξει προσανατολισμό για τη νέα σεζόν.

Το project του θα περιλαμβάνει μείωση του αριθμού των ξένων διαιτητών αλλά και το να επιλέγονται με συγκεκριμένα κριτήρια για τα ντέρμπι.

Θα ορίζονται δηλαδή ξανά ξένοι σε ντέρμπι, όχι όμως στον βαθμό που αυτό συνέβαινε πέρυσι και πάντα σε συνάρτηση με τη σημασία του αγώνα ως προς το βαθμολογικό σκέλος και γενικά την κρισιμότητά του.

Να τονιστεί επίσης εδώ και το εξής: ανεξάρτητα με τον μεγάλο βαθμό δυσκολίας που υπήρξε ή και ήρθε στην πορεία για να έρχονται elite διαιτητές ή διαιτητές γενικά από μεγάλες Λίγκες ή τις δυσκολίες που ανέφερε η ΕΠΟ, ο Μπένετ ήθελε από πέρυσι θα δώσει πιο ενεργό ρόλο στους Έλληνες διαιτητές και να τους δίνει ντέρμπι.

Φαίνεται λοιπόν πως θα δοθεί η δυνατότητα σε Έλληνες διαιτητές να σφυρίξουν μεγάλα ματς και σε αντίθεση με την περασμένη χρονιά. Επίσης έγινε σαφές πως θα προκύψει ανταλλαγή διαιτητών.

Πχ στέλνει το Βέλγιο διαιτητές στην Ελλάδα; Θα στέλνει και η ΚΕΔ διαιτητή για τη βελγική Λίγκα. Εάν βέβαια γίνεται να μας στέλνει το Βέλγιο.

Εδώ βέβαια υπάρχει και το εξής ερώτημα: εάν η Ομοσπονδία φέρνει διαιτητές από Λίγκες όπως πχ το Μαυροβούνιο τι αντιδράσεις θα έχουν οι ομάδες.

Επίσης στο περιθώριο των συζητήσεων που υπήρξε στο σχετικό σεμινάριο βγήκε από το προεδρείο της ΕΠΟ μία εικόνα ότι δεν θα προχωρήσει η επαγγελματική διαιτησία διότι δεν το θέλουν αυτό οι Έλληνες ρέφερι.

Οι Έλληνες διαιτητές έσπευσαν να ξεκαθαρίσουν προς τα στελέχη της ΕΠΟ πως είναι λάθος αυτό και πως ήθελαν και συνεχίζουν να θέλουν την επαγγελματική διαιτησία.

Και ότι ουδέποτε είπαν κάτι διαφορετικό.

Διαφήμιση
Διαφήμιση