HomeHL-9Συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της ΟΥΕΦΑ και τους προέδρους ΟΣΦΠ

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της ΟΥΕΦΑ και τους προέδρους ΟΣΦΠ

Στο πλαίσιο πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει ο πρωθυπουργός

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο πλαίσιο πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας μετά τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, θα συναντηθεί σήμερα στις 10:30 στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρόεδρο της ΟΥΕΦΑ (UEFA) Αλεξάντερ Τσεφέριν (Aleksander Čeferin).

Στη συνέχεια στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί διευρυμένη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό με τη συμμετοχή του πρόεδρου της ΟΥΕΦΑ και αρμόδιων υπουργών, στην οποία έχουν προσκληθεί οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Στόχος της σύσκεψης είναι οι ομάδες να αναλάβουν το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί και να δημιουργηθεί ένα κοινό πλαίσιο για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας.

Την ίδια ώρα, συγκλονίζουν τα νέα βίντεο που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από τη στυγερή δολοφονία του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Οι χούλιγκαν επιτίθενται με μανία και χτυπούν με ρόπαλο τον Μιχάλη Κατσουρή, ο οποίος νωρίτερα είχε δεχθεί πλήγμα από μαχαίρι.

Οι Αρχές έχουν εντοπίσει τη φιγούρα του δράστη που είναι ψηλός, εύσωμος με τατουάζ στον λαιμό και καλυμμένα χαρακτηριστικά.

«Η υπόθεση των Κροατών χούλιγκαν βρίσκεται στα χέρια της ελληνικής δικαιοσύνης και όχι της κυβέρνησης» είπε ο Κροάτης πρωθυπουργός σε διαφορετικό μήκος κύματος από τον Κροάτη πρόεδρο που προκάλεσε εκ νέου υποστηρίζοντας ότι δήθεν αντιμετωπίζονται ως «αιχμάλωτοι πολέμου και ότι μοιράστηκαν στις φυλακές για να ξυλοκοπηθούν και να βιαστούν».

«Στην Ελλάδα λειτουργεί κράτος δικαίου», σχολίασε το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών απαντώντας στις δηλώσεις του Kροάτη προέδρου. «Η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη θα κρίνει την υπόθεση αμερόληπτα και αντικειμενικά, η δε ελληνική Πολιτεία πάντοτε εγγυάται την τήρηση της νομιμότητας και την ακεραιότητα όσων βρίσκονται σε σωφρονιστικά καταστήματα» καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση