HomeHL-SportsΕργοτέλης Παναχαϊκή 2-1

Εργοτέλης Παναχαϊκή 2-1

Όλα τα γκολ στο πρώτο μέρος, από ένα δοκάρι οι δύο ομάδες στο δεύτερο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Από τη μία η τρίτη συνεχόμενη εντός έδρας νίκη και από την άλλη πλευρά η πρώτη φετινή ήττα.

Ο λόγος για τον Εργοτέλη και την Παναχαϊκή που αναμετρήθηκαν την Παρασκευή στο Παγκρήτιο στάδιο, για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας 2.

Η πρώτη χρονικά αναμέτρηση της 7ης «στροφής» έμελλε να φέρει χαρά στον Εργοτέλη που νίκησε με 2-1 την αντίπαλο του, η οποία για πρώτη φορά φέτος έφυγε από το γήπεδο ηττημένη.

Ο Εργοτέλης πήρε ανάσα με τη νίκη του καθώς ανέβηκε στους 10 βαθμούς, ενώ η Παναχαϊκή παρέμεινε στους 12 και έχασε την ευκαιρία και να μείνει αήττητη, αλλά και να περάσει δεύτερη έστω και με παιχνίδι περισσότερο από τον ΠΑΣ Γιάννινα, με τον οποίο ισοβαθμούσε.

Σε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, ο Εργοτέλης μπήκε πιο δυνατά και βρέθηκε να προηγείται με 2-0 χάρις στα γκολ των Ροβίθη και Κουατένγκ, έχοντας επιβάλλει τον ρυθμό του.

Όλα αυτά μέχρι το 38’ καθώς μετά η ομάδα της Πάτρας πήρε τα ηνία του ματς και μείωσε σε 2-1 πριν την ανάπαυλα.
Εκμεταλλευόμενος την ταχύτητα των Έφορντ, Κουατένγκ αλλά και την αποτελεσματικότητα στο σκοράρισμα, ο Εργοτέλης προηγήθηκε με 2-0 στο 28’ και ενώ μέχρι το 17’ που έγινε το 1-0 προσπαθούσε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία του Σούλη, με την υπεροχή του να καρποφορεί στο λεπτό αυτό.

Πιο συγκεκριμένα ο Μπουρσέλης με ωραία κάθετη βρήκε τον Ροβίθη ο οποίος με ένα πολύ ωραίο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Σούλη για το 1-0, με τους παίκτες της κρητικής ομάδας να πανηγυρίζουν όλοι μαζί, σηκώνοντας μία φανέλα του μεγάλου απόντα Μπαράτα που απουσίαζε λόγω του θανάτου του πατέρα του.

Έντεκα λεπτά μετά η ομάδα του Ταουσιάνη έφτασε και στο 2-0 όταν σε ιδανική επίθεση που ξεκίνησε πάλι από τον Μπουρσέλη, εκείνος με κάθετη βρήκε τον Έφορντ ο οποίος από τα αριστερά έκανε το γύρισμα στον Κουατένγκ με τον Γκανέζο φορ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα παρά την προσπάθεια του Σούλη.

Μετά και το δεύτερο γκολ του Εργοτέλη, οι φιλοξενούμενοι αναγκάστηκαν να βγουν μπροστά και από το 38’ πήραν τα ηνία απειλώντας στο λεπτό αυτό με τον Μαυριά που έστειλε με σουτ την μπάλα άουτ, ενώ ο ίδιος παίκτης ένα λεπτό μετά έκανε σουτ που είχε την ίδια κατάληξη.

Τελικά για την Παναχαϊκή η τρίτη ήταν και… φαρμακερή καθώς στο 42’ μείωσε μετά από φάση διαρκείας. Ο Κολ με σουτ έξω από την περιοχή, είδε τον Κατσιμήτρο να αποκρούει την μπάλα η οποία έφτασε στον Μαυριά που έξυπνα την άφησε για τον Μωραΐτη που με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή μείωσε σε 2-1.

Στο δεύτερο 45λεπτο οι Αχαιοί μπήκαν πιο δυνατά για να φτάσουν στην ισοφάριση και απείλησαν με το σουτ του Μαυριά στο 59’ που πέρασε άουτ, όμως δεν είχαν τις μεγάλες φάσεις μπροστά στην εστία του Κατσιμήτρου.

Ο Γιάννης Ταουσιάνης φρέσκαρε την ομάδα του περνώντας στο ματς τους Σταθόπουλο και Τσέλιο αντί των Κουατένγκ, Γροντή, ενώ ο Σπύρος Μπαξεβάνος για την Παναχαϊκή αναγκάστηκε να αποσύρει στο 74’ τον Κυνηγόπουλο και να περάσει στο ματς τον Μασούρα.

Μάλιστα ο παίκτης που έγινε αλλαγή, ένα λεπτό νωρίτερα είχε χάσει καλή ευκαιρία για την ισοφάριση.

Η πρώτη φορά που βγήκαν με αξιώσεις οι γηπεδούχοι στο δεύτερο μισό ήταν στο 76’ και παραλίγο να πετύχουν το 3-1, αλλά ο Ροβίθης με κεφαλιά, μετά την σέντρα του Προβυδάκη, σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι.

Δύο λεπτά μετά η Παναχαϊκή έκανε το… 1-1 στα δοκάρια, αλλά όχι και το 2-2 στα γκολ με τον Μαυριά να σουτάρει από κοντά και τον Πολίμο να βρίσκει την μπάλα η οποία κατέληξε στο οριζόντιο και πέρασε κόρνερ.

Στα τελευταία λεπτά οι γηπεδούχοι απώλεσαν δις την ευκαιρία για ένα τρίτο γκολ που θα έκρινε το ματς, με τις ευκαιρίες των Προβυδάκη (85’) και Έφορντ (90+2’), ενώ στο πέμπτο λεπτό του εξτρά χρόνου και στην απέλπιδα προσπάθεια της αχαϊκής ομάδας για το 2-2, ο Ιντζόγλου με φάουλ είδε τον Κατσιμήτρο να διώχνει με τις γροθιές κρατώντας το υπέρ της ομάδας του, 2-1.

Κορυφαίοι από πλευράς νικητών ήταν οι Έφορντ, Κουατένγκ, Μπουρσέλης, Προβυδάκης και Μπρους, ενώ για την ομάδα της Πάτρας οι Κολ, Μωραΐτης, Πολίμος και Μαυριάς, ωστόσο δεν στάθηκαν ικανοί για να αποφύγουν την ήττα οι Πελοποννήσιοι.

Κίτρινες: 86’ Πέιος, 86’ Προβυδάκης – 86’ Παπατόλιος

Διαιτητής: Θεοδωρόπουλος (Φλώρινας), Βοηθοί: Δέλλιος (Πέλλας), Χριστοδούλου (Ημαθίας), 4ος: Κολυτάς (Λασιθίου).

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Γιάννης Ταουσιάνης): Κατσιμήτρος, Προβυδάκης, Μπούσης, Μπάτζιος, Πέιος, Μπρους, Γροντής (67’ Τσέλιος), Μπουρσέλης (77’ Μπουτσάκης), Κουάτενγκ (65’ Σταθόπουλος), Έφορντ, Ροβίθης.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Σπύρος Μπαξεβάνος): Σούλης, Πολίμος, Σταμόπουλος, Παταπής, Τσελεπίδης, Παπατόλιος, Ιντζόγλου, Κολ, Μαυριάς (81’ Λινάρδος), Κυνηγόπουλος (74’ λ.τ. Μασούρας), Μωραΐτης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση