HomeΚΡΗΤΗΧαιρετισμός Βασίλη Κεγκέρογλου στην 1η ενημερωτική συνάντηση της ΜΙΝΩΑ Ενεργειακής Κοινότητας

Χαιρετισμός Βασίλη Κεγκέρογλου στην 1η ενημερωτική συνάντηση της ΜΙΝΩΑ Ενεργειακής Κοινότητας

"Κάθε Ενεργειακή Κοινότητα διδάσκει συνεννόηση κι αλληλεγγύη, και γίνεται πραγματικό παράδειγμα για συνεργασίες και συμπράξεις"

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κύριες και κύριοι, φίλες και φίλοι,

Με ιδιαίτερη χαρά έλαβα την πρόσκληση να παραστώ στη πρώτη ενημερωτική συνάντηση με τίτλο: «Ενημερώνομαι και συμμετέχω στην Ενεργειακή Κοινότητα για την ηλιακή κοινωνία», που διοργανώνετε σήμερα.

Ωστόσο, λυπούμαι γιατί έκτακτες κοινοβουλευτικές υποχρεώσεις (σημερινή συνεδρίαση προανακριτικής επιτροπής στη Βουλή, της οποίας είμαι τακτικό μέλος), με αναγκάζουν να μην είμαι κοντά σας.

Με την ευκαιρία όμως αυτής της επικοινωνίας, θέλω να σας συγχαρώ για την πρωτοβουλία σας να ιδρύσετε την πρώτη ενεργειακή κοινότητα της Κρήτης, στην οποία έχω την μεγάλη τιμή να είμαι και μέλος και εύχομαι να πετύχει το σκοπό της και να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση.

Ο θεσμός των ενεργειακών κοινοτήτων προστατεύεται πια σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο και μπορεί να συμβάλλει καίρια στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Ο πρωτοποριακός χαρακτήρας της ενεργειακής Κοινότητας  στην παραγωγή πράσινης ενέργειας ανοίγει το δρόμο προς έναν κόσμο με σεβασμό τόσο στον άνθρωπο όσο και στο περιβάλλον.

Μέσω των Ενεργειακών Κοινοτήτων, επιχειρήσεις ΟΤΑ & νοικοκυριά αποκτούν ενεργό ρόλο στην παραγωγή, την αποθήκευση, την πώληση και γενικά τη διαχείριση πράσινης ενέργειας.

Επιπλέον, κάθε Ενεργειακή Κοινότητα διδάσκει συνεννόηση κι αλληλεγγύη, και γίνεται πραγματικό παράδειγμα για συνεργασίες και συμπράξεις.

Με τις σκέψεις αυτές,  χαιρετίζω τη σημερινή συνάντηση και εύχομαι καλή επιτυχία και προκοπή.

Προσωπικά και ως Κίνημα Αλλαγής, θα είμαστε δίπλα σας σε οτιδήποτε απαιτηθεί για την ευόδωση και προώθηση των σκοπών της ενεργειακής κοινότητας».

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση