HomeΚΟΣΜΟΣΈκρηξη παγιδευμένου με εκρηκτικά αυτοκινήτου κοντά σε φυλακή με αντάρτες του ISIS

Έκρηξη παγιδευμένου με εκρηκτικά αυτοκινήτου κοντά σε φυλακή με αντάρτες του ISIS

Ο εκπρόσωπος των SDF Μουσταφά Μπαλί, ωστόσο, κατηγόρησε το Ισλαμικό Κράτος για την επίθεση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο εξερράγη νωρίτερα κοντά σε φυλακή όπου κρατούνται αντάρτες του Ισλαμικού Κράτους στα βορειοανατολικά της Συρίας, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι τουρκικές πολεμικές επιχειρήσεις συνεχίζονται με μεγάλη ένταση για τέταρτη συνεχόμενη μέρα, με πάνω από 400 νεκρούς και 190.000 εκτοπισμένους.

Η έκρηξη έγινε έξω από την κεντρική φυλακή στην περιοχή Γκουαουράν, στην πόλη αλ-Χασακέχ, σύμφωνα με το παρατηρητήριο, που έχει την έδρα του στην Βρετανία, αλλά και έναν Κούρδο αξιωματούχο.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) υπό την ηγεσία των Κούρδων έσπευσαν για την αποστολή ενισχύσεων στην φυλακή, προκειμένου να αποτρέψουν την διαφυγή κρατουμένων του Ισλαμικού Κράτους, πρόσθεσε το παρατηρητήριο.

Δεν έχουν αναφερθεί ανθρώπινες απώλειες μέχρι στιγμής. Ο εκπρόσωπος των SDF Μουσταφά Μπαλί, ωστόσο, κατηγόρησε το Ισλαμικό Κράτος για την επίθεση.

Ο τουρκικός στρατός από την πλευρά του είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι συνολικά  415 Κούρδοι μαχητές «αδρανοποιήθηκαν» από τις επιχειρήσεις που διεξάγονται.

Ο αριθμός των νεκρών μεταξύ των μαχητών υπό τις κουρδικές δυνάμεις είχε φτάσει τους 74 και των μαχητών από τις ομάδες Σύρων ανταρτών που υποστηρίζονται από την Τουρκία, τους 49, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Επίσης, στους 30 έχει αυξηθεί ο αριθμός των αμάχων, που έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της τουρκικής πολεμικής επιθετικής ενέργειας κατά περιοχών στα βόρεια της Συρίας, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην τελευταία του δήλωση είχε τονίσει ότι είναι αποφασισμένος να δώσει συνέχεια.

 

https://www.skai.gr/news/world/ekriksi-pagideymenou-me-ekriktika-aytokinitou-konta-se-fylaki-me-antartes-tou-islamikou

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση