HomeHL-WorldΟ ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Ιράν

Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Ιράν

Στην επίθεση πέθαναν 84 άτομα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η οργάνωση ISIS ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για τη χθεσινή επίθεση στο Ιράν, που είχε ως αποτέλεσμα τα σκοτωθούν 84 άνθρωποι.

Μέσω των λογαριασμών της στο Telegram, ο ISIS ανέφερε πως δύο από τα μέλη της «πυροδότησαν τη ζώνη τους με εκρηκτικά». Η τρομοκρατική επίθεση συνέβη κατά τη διάρκεια «μιας μεγάλης συγκέντρωσης αποστατών, κοντά στον τάφο του ηγέτη τους «Κάσεμ Σολεϊμανί» χθες, στο Κερμάν, στο νότιο Ιράν», σύμφωνα με την οργάνωση.

Το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος ενέταξε αυτήν την επίθεση στο πλαίσιο μιας εκστρατείας την οποία ονόμασε «Σκοτώστε τους παντού όπου τους βρείτε», σύμφωνα με την ανακοίνωση. Λίγα λεπτά πριν από την ανάληψη της ευθύνης, η οργάνωση δημοσίευσε ένα ηχογραφημένο μήνυμα με τη φωνή του εκπροσώπου της, όπου επιβεβαίωνε πως η επίθεση έγινε «ως στήριξη στους μουσουλμάνους όπου κι αν βρίσκονται, ιδίως στην Παλαιστίνη».

Η επίθεση, στην οποία τραυματίστηκαν 284 άνθρωποι, σημειώθηκε κοντά στο τέμενος Σαχέμπ αλ Ζαμάν, όπου βρίσκεται ο τάφος του στρατηγού Σολεϊμανί, που σκοτώθηκε τον Ιανουάριο του 2020 από πλήγμα αμερικανικού drone στο Ιράκ.

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο του Ιράν μετάδωσε χθες πως τουλάχιστον 103 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε «τρομοκρατικές επιθέσεις» στο κοιμητήριο, όπου σημειώθηκαν δύο εκρήξεις κοντά στον τάφο του Κασέμ Σουλεϊμανί στην 4η επέτειο της δολοφονίας του κορυφαίου Ιρανού στρατιωτικού διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης. Οι τραυματίες σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό ανέρχονταν στους 170.

Ο Κασέμ Σουλεϊμανί σκοτώθηκε τον Ιανουάριο του 2020, σε ηλικία 62 ετών, κατά τη διάρκεια επίθεσης με αμερικανικό drone στο Ιράκ. Ήταν πρόσωπο-κλειδί του ιρανικού καθεστώτος και από τα πιο δημοφιλή δημόσια πρόσωπα στη χώρα.

lifo.gr

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση