HomeHL-9Απονέμεται βραβείο σε ερευνητή του ΙΤΕ

Απονέμεται βραβείο σε ερευνητή του ΙΤΕ

Μετά από πρωτοβουλία του Συλλόγου Φίλων του ΙΤΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για πρώτη φορά ιδιώτες αναμένεται να χρηματοδοτήσουν ένα βραβείο σε ερευνητή του ΙΤΕ μετά από πρωτοβουλία του Συλλόγου Φίλων του Ιδρύματος.

Η φετινή βράβευση αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου στις 8 το βράδυ στην αίθουσα «Καστελλάκη» του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Μάλιστα, η εκδήλωση – που είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Φώτη Καφάτου – θα περιλαμβάνει εκτός από την απονομή βραβείου και ενδιαφέρουσες ομιλίες.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση του Συλλόγου Φίλων του ΙΤΕ:

Ο Σύλλογος Φίλων ΙΤΕ (Ίδρυμα Τεχνολογίας Έρευνας), οργανώνει την πρώτη δημόσια εκδήλωσή του, αφιερωμένη στη μνήμη του Φώτη Καφάτου με ομιλίες και απονομή βραβείου σε ερευνητή του Ιδρύματος.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο  Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου, στις 8 το βράδυ, στην αίθουσα «Καστελλάκη» του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου (ΕΒΕΗ).

Θα προηγηθούν δύο ομιλίες γύρω από το ενδιαφέρον θέμα της προόδου και της προοπτικής των θετικών επιστημών αλλά και των ηθικών διλημμάτων που δημιουργούνται.

Ειδικότερα θα μιλήσουν:

-Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΙΤΕ και καθηγητής Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης Νεκτάριος Ταβερναράκης με θέμα: «Η έρευνα στο χώρο των θετικών επιστημών και το αύριο του ανθρώπου»

-Η Καθηγήτρια Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης Βούλα Τσινόρεμα με θέμα: «Οι επιστήμες στην κοινωνία και ο πρακτικός τους προσανατολισμός»

Η εκδήλωση θα κλείσει με την απονομή  του βραβείου «ΚΑΡΑΤΖΗΣ » στον ερευνητή του Ινστιτούτου Αστροφυσικής του ΙΤΕ κ. Ραφαήλ Σκαλίδη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία «ΚΑΡΑΤΖΗΣ Α.Ε.» αποδέχτηκε την πρόταση του Συλλόγου  Φίλων ΙΤΕ, να χρηματοδοτήσει ένα βραβείο ύψους 3.000 ευρώ, που θα απονέμεται, κάθε χρόνο, επί πέντε έτη, σε έναν ερευνητή του Ιδρύματος για το επιστημονικό και ερευνητικό του έργο.

Για την απονομή του φετινού βραβείου συγκροτήθηκε ειδική επιτροπή από τους:

-Οδυσσέα Ζώρα, Πρύτανη  του Παν. Κρήτης

-Νεκτάριο Ταβερναράκη,  Πρόεδρο του ΙΤΕ

-Ελευθέριο Ζούρο,  Ομότιμο Καθηγητή  τουΠαν. Κρήτης – Ακαδημαϊκό

-Ηλία Κούβελα,  Ομότιμο  Καθηγητή του Παν. Πατρών και

-Ζαχαρία Καραταράκη, Φιλόλογο-  Πρόεδρο  Συλλόγου Φίλων  ΙΤΕ

Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι υπήρχαν προτάσεις από όλα τα Ινστιτούτα  και μετά από αξιολόγηση των ακαδημαϊκών προσόντων των προταθέντων αποφασίστηκε ομόφωνα να δοθεί το βραβείο στον κ. Ραφαήλ Σκαλίδη. Ο κ. Σκαλίδης  είναι υποψήφιος διδάκτορας  με πολλές και  πολύ σημαντικές δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και συμμετοχές σε διεθνή συνέδρια και σεμινάρια.  Ήταν αριστούχος φοιτητής και προπτυχιακός και μεταπτυχιακός  του Φυσικού τμήματος του Παν/μίου Κρήτης, όπου και συνεχίζει την εκπόνηση της διδακτορικής του διατριβής.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η κ. Κατερίνα Ζωγραφιστού.

Διαφήμιση
Διαφήμιση