HomeΚΡΗΤΗΜε επιτυχία η εκδήλωση για την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας στην Περιφέρεια Κρήτης

Με επιτυχία η εκδήλωση για την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας στην Περιφέρεια Κρήτης

Οι ενημερωτικές εκδηλώσεις συνεχίζονται σε Ηράκλειο και Σητεία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 2η ενημερωτική εκδήλωση  με θέμα « Λειτουργία του Περιφερειακού Μηχανισμού Στήριξης και Ανάπτυξης της  Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας στην Περιφέρεια Κρήτης» που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 17 Απριλίου 2024 στην Αίθουσα του Επιμελητηρίου Χανίων .

Την έναρξη της εκδήλωσης κήρυξε ο Πρόεδρος του Επιμελητήριου Χανίων ,κ. Αντώνης Ροκάκης. Οι Βουλευτές του ν. Χανίων, κα. Σέβη Βολουδάκη και κ. Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας κ. Μιχαήλ Βάμβουκας έστειλαν ένα σύντομο χαιρετισμό.

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Π.ΑΝ.ΕΤΑΙ.Κ Α.Ε, κ. Φλεμετάκης Ευστράτιος ανέπτυξε το όραμα της Περιφέρειας Κρήτης για την Κοινωνική Οικονομία. Στην συνέχεια οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν σχετικά με τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς  και την Ελληνική Νομολογία της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας καθώς και για καλές πρωθύστερες πρακτικές και παραδείγματα κοινωνικών επιχειρήσεων της χώρας από τον κ. Δρακωνάκη, στέλεχος της Ε.Τ.Α.Μ Α.Ε.

Η Διευθύντρια της Περιφερειακής Αναπτυξιακής Εταιρείας Κρήτης Α.Ε, κα. Πετραντωνάκη Μαρία παρουσίασε το Πρόγραμμα «Λειτουργία Περιφερειακού Μηχανισμού Στήριξης και Ανάπτυξης της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας στην Περιφέρεια Κρήτης καθώς και το σχέδιο προδημοσίευσης της επικείμενης πρόσκλησης χρηματοδότησης φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας που πρόκειται να τρέξει από το Περιφερειακό Πρόγραμμα  «Κρήτη 2021-2027» ύψους 2.000.000€ .

Το παρόν έδωσαν τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφεριακής Αναπτυξιακής Εταιρείας Κρήτης  κ. Μπαλαντίνος Σπυρίδων, κ. Κοπάσης Ελευθέριος και κ. Μανούσακας- Βλαντάς Ιωάννης, οι Αντιδήμαρχοι Χανίων, κα. Ζερβουδάκη Ελένη και κ. Νικηφοράκης Ιωάννης, ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου κ. Πετσετάκης Παντελής, ο Ειδικός Σύμβουλος Καινοτομίας της Περιφέρειας Κρήτης κ. Παπαδεράκης Αντώνης, λογιστές των Χανίων, μέλη κοινωνικών επιχειρήσεων αλλά και απλοί ενδιαφερόμενοι πολίτες.

Οι ενημερωτικές εκδηλώσεις συνεχίζονται σε Ηράκλειο και Σητεία.

Διαφήμιση
Διαφήμιση