HomeHL-SportsΣτις καθυστερήσεις έσωσε τον βαθμό ο ΠΑΟΚ 2-2 με τον Άρη

Στις καθυστερήσεις έσωσε τον βαθμό ο ΠΑΟΚ 2-2 με τον Άρη

ΠΑΟΚ Άρης 2-2

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μία ανάσα από μία σπουδαία νίκη στο «clasico» της Θεσσαλονίκης βρέθηκε ο Άρης, ωστόσο ο ΠΑΟΚ με γκολ του Μίσιτς στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων ισοφάρισε σε 2-2, αποφεύγοντας έτσι την ήττα στο ντέρμπι που διεξήχθη την Κυριακή στην Τούμπα, για την 4η αγωνιστική της Super League.

Οι «κιτρινόμαυροι» προηγήθηκαν δύο φορές στο παιχνίδι με τέρματα των Ιντέγε (4’) και Ματίγια (87’) ωστόσο οι γηπεδούχοι απάντησαν με τους Μάτος (6’) και Μίσιτς (90+7’) σώζοντας έτσι τον βαθμό της ισοπαλίας.

 Οι δύο ομάδες τελείωσαν τον αγώνα με 10 παίκτες, λόγω αποβολών με δεύτερη κίτρινη κάρτα των Μάτος και Σάσα.

Ο αγώνας

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε το ντέρμπι για τους φιλοξενούμενους. Μόλις στο 4′, μετά από σέντρα του Φετφατζίδη, ο Ιντέγε βρέθηκε αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή του ΠΑΟΚ και με δυνατό σουτ «πλήγωσε» την ασταθή φέτος άμυνα του «Δικεφάλου», ανοίγοντας το σκορ.

Άμεσα ο ΠΑΟΚ και συγκεκριμένα στο 6′, «απάντησε» με τον Μάτος. Από κόρνερ του Μίσιτς με καρφωτή κεφαλιά ο Βραζιλιάνος έγραψε το 1-1, φέρνοντας εκ νέου το ματς στα ίσα.

Στη συνέχεια ο πρωταθλητής Ελλάδας αναγκάστηκε να προχωρήσει στην πρώτη -αναγκαστική- αλλαγή, καθώς ο τραυματίας Πέλκας αποχώρησε αφήνοντας τη θέση του στον Λημνιό.

Ως τα μισά του ημιχρόνου το παιχνίδι είχε τόσες διακοπές που πέρα από την περιορισμένη ποιότητα, στους θεατές έμενε μόνο το εκρηκτικό πρώτο εξάλεπτο με τα δύο γκολ που σημειώθηκαν.

Είναι μάλιστα ενδεικτικό πως κρατήθηκαν 7 λεπτά καθυστερήσεων, στη διάρκεια των οποίων ο ΠΑΟΚ πέτυχε δεύτερο γκολ με τον Μάτος, που όμως ακυρώθηκε με την χρήση του VAR ως οφσάιντ του Μπίσεσβαρ.

Πιο συγκεκριμένα στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μπίσεσβαρ έστειλε την κεφαλιά στο οριζόντιο δοκάρι του Κουέστα, στην επιστροφή της ο Μάτος πέτυχε γκολ, αλλά ο Σιδηρόπουλος, αφού συμβουλεύτηκε το VAR, ακύρωσε το γκολ, καταλογίζοντας τον Ολλανδό σε θέση οφσάιντ.

Στην επανάληψη και ο Άρης προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή, με τον Αυστριακό γκολκίπερ Έμαν να αντικαθιστά τον τραυματία από το πρώτο μέρος Κουέστα, παίρνοντας θέση κάτω από τα δοκάρια.

Στο 66΄ καλή ευκαιρία του ΠΑΟΚ με δυνατό σουτ του Λημνιού, απέκρουσε ο Εμαν σωτήρια, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο δικέφαλος του Βορρά έμεινε με 10 παίκτες, αφού ο Μάτος αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε μαρκάροντας από πίσω τον Λάρσον.

Στην εξέλιξη της φάσης ο Πασχαλάκης έσωσε την εστία του με σωτήρια επέμβαση σε σουτ του Ντιγκινί.

Στο 71′ έμεινε και ο Άρης με 10 παίκτες, λόγω δεύτερης κίτρινης κάρτας στον Λούκας Σάσα, και η αριθμητική ισορροπία επανήλθε στο χορτάρι.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να ασκεί πίεση στα καρέ του αντίπαλου του, που όμως ήταν πρόθυμος από την πλευρά του για την δική του απάντηση. Το παιχνίδι πήρε άγρια ομορφιά, με τον ΠΑΟΚ να απαιτεί το δεύτερο γκολ, με την θερμή στήριξη της κερκίδας.

Ο Άρης, όμως, είχε τη δική του απάντηση. Στο 87′ ο Ματίγια νίκησε τον Πασχαλάκη και παραβίασε την εστία των «ασπρόμαυρων» γράφοντας το 2-1 υπέρ της ομάδας του, με σουτ που βρήκε πρώτα το αριστερό δοκάρι του γκολκίπερ των γηπεδούχων και κατέληξε στα δίχτυα.

Πάντως ο ΠΑΟΚ δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Βαρέλα με κεφαλιά σημάδεψε το δοκάρι των «κιτρινόμαυρων», για να έρθει ο Μίσιτς δύο λεπτά αργότερα να λυτρώσει τους γηπεδούχους με σουτ, διαμορφώνοντας το τελικό 2-2.

Κίτρινες: Μάτος, Ακπομ, Μίσιτς – Ντιγκινί, Σάσα, Γκάμα, Ιντέγε, Σούντγκρεν

Κόκκινες: Μάτος – Σάσα

ΠΑΟΚ (Αμπελ Φερέϊρα): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης, Ντούγκλας, Μίσιτς, Ζαμπά (58′ Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ, Πέλκας (15΄ Λημνιός), Άκπομ (70′ Σφιντέρσκι).

Άρης (Απόστολος Τερζής): Κουέστα (46΄ Εμαν), Σούντγκρεν, Βέλεθ, Ρόουζ, Κόρχουτ, Σάσα, Ματίγια, Φετφατζίδης (85′ Σόοουζα), Ντιγκινί, Ιντέγε, Μπρούνο Γκάμα (64′ Λάρσον).

Διαφήμιση
Διαφήμιση