HomeHL-SportsΆγγιξε το θαύμα η ΑΕΚ, αλλά αποκλείστηκε – 2-0 την Τραμπζονσπόρ στην Τουρκία

Άγγιξε το θαύμα η ΑΕΚ, αλλά αποκλείστηκε – 2-0 την Τραμπζονσπόρ στην Τουρκία

Τραμπζονσπόρ – ΑΕΚ 0-2

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η ΑΕΚ μετά την ήττα της με 3-1 από την Τραμπζονσπόρ στο ΟΑΚΑ επικράτησε 2-0 των Τούρκων εκτός έδρας, ωστόσο δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τους ομίλους του Europa League.

Σε ένα ματς με πολύ ένταση και πάθος όπου η ΑΕΚ έδειξε το καλό αγωνιστικό της πρόσωπο, το σκορ για την Ένωση άνοιξε στο 24’ ο Λιβάγια, ενώ έξι λεπτά μετά ο Μάνταλος σκόραρε από την άσπρη βούλα του πέναλτι. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα ο Λόπες.

Στο 24΄ ο Ολιβέιρα πίεσε τον Ιβανίλντο αναγκάζοντάς τον να κάνει μεγάλο λάθος, ο Λιβάγια το εκμεταλλεύτηκε και άνοιξε το σκορ. Έξι λεπτά αργότερα, ο Όμπι Μίκελ ανέτρεψε τον Ολιβέιρα στα όρια της περιοχής, ο διαιτητής έδειξε πέναλτι και ο Πέτρος Μάνταλος έγραψε το 2-0 με τη συμπλήρωση του πρώτου 30λεπτου.

Η ΑΕΚ είχε πετύχει ήδη το στόχο της, που ήταν να ανοίξει το παιχνίδι της πρόκρισης σε ένα καλό –χρονικά- σημείο. Είχε μπροστά της μία ολόκληρη ώρα να ολοκληρώσει τον θρίαμβο και το «άγγιξε» στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου.

Ο Λιβάγια έβγαλε φοβερή κάθετη στον Ολιβέιρα, πρόλαβε να αποκρούσει ο Τσακίρ και στη συνέχεια να διώξει ο Νοβάκ πριν περάσει η μπάλα τη γραμμή.

Το πρώτο ημίχρονο ανήκε ολοκληρωτικά στην ομάδα του Νίκου Κωστένογλου, που με σύστημα 5-3-2 και τρεις «βράχους» στο κέντρο της άμυνας (Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Οικονόμου) βραχυκύκλωσε την Τραμπζονσπόρ. Οι «κιτρινόμαυροι» έβγαλαν πάθος, εγωισμό, πίστη όπως είχε ζητήσει και ο προπονητής τους.

Απέναντι στην πολύ σπουδαία ΑΕΚ του Κωστένογλου, οι γηπεδούχοι έμοιαζαν αποσβολωμένοι. Τεράστιες οι ευθύνες του προπονητή, Ουνάλ Καραμάν, ο οποίος από τη μία προειδοποιούσε τους παίκτες του για τους κινδύνους, από την άλλη προχώρησε σε τρεις αλλαγές στο βασικό σχήμα, σε σχέση με την ενδεκάδα του ΟΑΚΑ.

Σαφής υποτίμηση του αντιπάλου και φάνηκε από τη… σπουδή του να αποσύρει τον (εξαφανισμένο) Τζον Όμπι Μίκελ αμέσως μετά το 2-0. Οι Τούρκοι έχασαν πριν από το ημίχρονο και τον ηγέτη τους, Ομούρ Αμπντουλκαντίρ λόγω τραυματισμού και πλέον η πρόκριση ήταν πέρα για πέρα ανοιχτή.

Με τη συμπαράσταση του κόσμου τους στο γεμάτο από 40.000 φιλάθλους «Σενόλ Γκιουνές», οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο απειλητικά στο β΄ ημίχρονο και στο 54΄ είχαν δοκάρι σε προσπάθεια του Ενουακαέμε. Στο 73΄ ο Μπάρκας πραγματοποίησε εκπληκτική απόκρουση στο σουτ του Παρμάκ, ενώ οι παίκτες της ΑΕΚ έδειχναν να ξεμένουν από δυνάμεις.

Στο 80΄ ο Μπάρκας σταμάτησε τον Ενουακαέμε και στην αμέσως επόμενη φάση (81΄) ο Λόπες έδιωξε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Σέρλοτ. Η ΑΕΚ δεν άντεξε, αποχαιρέτησε τη διοργάνωση, ενώ ολοκλήρωσε το ματς με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Έλντερ Λόπες στο 3ο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

Γκολ: 24′ Λιβάγια, 30′ πεν. Μάνταλος

Κίτρινες κάρτες: Μίκελ, Περέιρα, Σάρι – Τσιγκρίνσκι, Μάνταλος, Βράνιες, Κρίστισιτς, Μπακάκης

Κόκκινες κάρτες: 90′ +3′ Λόπες

Τραμπζονσπόρ (Ουνάλ Καραμάν): Τσακίρ, Σόσα, Ενουακουέμε, Ομούρ (44′ Σάρι – 82′ Ερντογάν), Μίκελ (35′ Σόρλοθ), Ιβανίλντο, Εκουμπάν, Κάμπι, Περέιρα, Παρμάκ, Νοβάκ.

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου (88′ Κλωναρίδης), Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Χουλτ, Σιμόες, Γαλανόπουλος (58′ Κρίστισιτς), Μάνταλος (81′ Γιακουμάκης), Λιβάγια, Ολιβέιρα.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση