Σε εγκληματική ενέργεια οφείλεται ο θάνατος της 60χρονης Αμερικανίδας Suzanne Eaton σύμφωνα με το πόρισμα των ιατροδικαστών Αντώνη Παπαδομανωλάκη και Σταμάτη Μπελιβάνη.

Η νεκροψία νεκροτομή που έγινε στην 60χρονη έδειξε ότι πρόκειται για βίαιο και ασφυκτικό θάνατο. Σύμφωνα με πληροφορίες άγνωστος δράστης ή δράστες της έκλεισαν το στόμα και τη μύτη. Η σωρός της Αμερικανίδας δε φέρει κακώσεις ενώ δεν έχει εμφανή σημάδια κακοποίησης ούτε τραύμα από μαχαίρι ή όπλο.

Ο ιατροδικαστής Αντώνης Παπαδομανωλάκης με δηλώσεις του στο cretapost τόνισε ότι ο θάνατος της 60χρονης επήλθε την ημέρα της εξαφάνισης.

«Το σίγουρο είναι , ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια, δεν υπάρχει αμφιβολία δεν μπορώ να κάνω δηλώσεις για τον τρόπο θανάτου, για ευνόητους λόγους.

Η ημέρα που τελέστηκε το έγκλημα ταιριάζει με την ημέρα εξαφάνισης.
Η ταυτοποίηση έγινε με χρήση οδοντογράμματος. Συνομίλησα με τον οδοντίατρο της στη Γερμανία και μέσα σε 10 λεπτά  μας έστειλε την ακτινογραφία όπου αντιστοιχήσαμε στα δόντια και με τον σύζυγο της αντιστοιχίσαμε ουλές και τραύματα που είχε.»

Ακούστε τις δηλώσεις του ιατροδικαστή Αντώνη Παπαδομανωλάκη:

Από την πρώτη στιγμή οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που έσπευσαν στο σημείο κατάλαβαν ότι κάτι δεν πάει καλά.

Το σημείο όπου βρέθηκε η άτυχη γυναίκα δεν θα μπορούσε να το προσεγγίσει από μόνη της.

Πρόκειται για μία δαιδαλώδης στοά (στη θέση Ξαμουδοχώρι, μεταξύ Πυργιανών και Μάλεμε στον δήμο Πλατανιά) η οποία είχε διαμορφωθεί κατά την γερμανική κατοχή ενώ ακόμα και οι κάτοικοι της περιοχής το αγνοούν.

Η προσέγγιση στην συγκεκριμένη στοά είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Βρίσκεται σε απόσταση 100 μέτρων από τον αγροτικό δρόμο ενώ δεν είναι ορατή με γυμνό μάτι καθώς κλαδιά και φύλλωμα κάλυπταν την είσοδο.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Τα στοιχεία της υπόθεσης που απαιτούν διαλεύκανση και ενδεχομένως αποδειχθούν το “κλειδί” του μυστηρίου, είναι ο τόπος όπου εντοπίστηκε η σορός της διακεκριμένης επιστήμονα και το πώς βρέθηκε στο σημείο εκείνο έχοντας διανύσει μια απόσταση περίπου 10 χιλιομέτρων από το Κολυμπάρι όπου βρισκόταν.

Οι ενδείξεις που συλλέχθηκαν για τις πρώτες ώρες της εξαφάνισης της Suzanne Eaton συνηγορούν στο ότι η 60χρονη Αμερικανίδα έφυγε από την Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης όπου και διέμενε με αφορμή τη συμμετοχή της σε διεθνές συνέδριο, πιθανότατα για μία σύντομη βόλτα καθώς από τα προσωπικά της αντικείμενα έλειπαν τα αθλητικά της παπούτσια. Μολονότι ήταν γνωστό πως η βιολόγος αγαπούσε τις πεζοπορίες και την επαφή με τη φύση θεωρείται αδύνατο να διήνυσε με τα πόδια την απόσταση των περίπου 10 χιλιομέτρων από το Κολυμπάρι έως το Μάλεμε.

Όταν έγινε αντιληπτή η απουσία της από τις εργασίες του συνεδρίου και διαπιστώθηκε ότι δεν είχε συμμετάσχει σε καμία από τις εκδρομές που είχαν διοργανωθεί για τους συμμετέχοντες, οι αρχές ενημερώθηκαν και άμεσα ξεκίνησε μια γιγαντιαία επιχείρηση για τον εντοπισμό της 60χρονης.

https://www.youtube.com/watch?v=M2j6GWDkICo

Η σορός της εντοπίστηκε στο εσωτερικό της στοάς, στη θέση Ξαμουδοχώρι, μεταξύ Πυργιανών και Μάλεμε στον δήμο Πλατανιά, σε καταφύγιο χαμηλού ύψους και με ιδιαίτερα δαιδαλώδη χωροταξία που είχε διαμορφωθεί στη διάρκεια της γερμανικής κατοχής σε δύσβατη περιοχή.

Μάλιστα, έχει εκτιμηθεί ότι την ύπαρξη της συγκεκριμένης σπηλιάς αγνοούν ακόμη και κάτοικοι της περιοχής και είναι γνωστή κυρίως σε πεζοπόρους. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πεζοπόροι ήταν εκείνοι που εντόπισαν τη σορό στο εσωτερικό της στοάς από την έντονη δυσοσμία.

Έτσι, οι αρχές θεωρούν αδύνατο το γεγονός η Suzanne Eaton να γνώριζε την ύπαρξη του καταφυγίου και να αποφάσισε μόνη της να την εξερευνήσει. Το σημείο όπου εντοπίστηκε το σώμα της δημιουργεί την εντύπωση ότι μεταφέρθηκε από κάποιον τρίτο ή τρίτους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση