HomeΕΚΛΟΓΕΣΟι λόγοι που μου επιβάλλουν να ψηφίσω Σταύρο Αρναουτάκη

Οι λόγοι που μου επιβάλλουν να ψηφίσω Σταύρο Αρναουτάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Του Μανόλη Χατζηνάκη

Πρώην Βουλευτή Λασιθίου

Στη μακρά πολιτική μου διαδρομή επέλεγα πάντοτε τους εκπροσώπους μου με αυστηρά κριτήρια  και ζητούσα από τους άλλους όταν εγώ ήμουν υποψήφιος, να επιλέξουν με τα ίδια κριτήρια.

Και, επειδή ζούμε σε μια παρακμιακή εποχή, στην οποία παρατηρούνται φαινόμενα υποβάθμισης των πολιτικών αντιπαραθέσεων και ευτελισμού προσώπων, θεσμών και αξιών, θα ήθελα να δημοσιοποιήσω τα ποιοτικά πολιτικά κριτήρια, με βάση τα οποία επιλέγω να ψηφίσω το Σταύρο Αρναουτάκη.

  1. Η βαθιά οργανική του σχέση με την αυτοδιοίκηση. Ξεκίνησε από τις Αρχάνες, βρέθηκε για λίγο στην Κεντρική Πολιτική Σκηνή, ως ευρωβουλευτής και Υπουργός, την εγκατέλειψε και επέστρεψε στην Αυτοδιοίκηση. Ακολούθησε την ακριβώς αντίθετη πορεία από εκείνους που τη θεωρούν εφαλτήριο για τη Βουλή και την Εξουσία.
  2. Διαθέτει μια τεράστια πολιτική εμπειρία όχι μόνον από την Αυτοδιοίκηση αλλά και από τους μηχανισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ελληνικής γραφειοκρατίας. Η υψηλή απορρόφηση των ευρωπαϊκών  κονδυλίων δεν είναι τυχαία.
  3. Η συνθετική του ικανότητα που απορρέει από την αντιδογματική του σκέψη και την αντιπολιτευτική του δράση. Έτσι μπορεί να συνεργάζεται με όλους, να εξετάσει κριτικά όλες τις απόψεις και να υιοθετεί τις ενδιαφέρουσες προτάσεις.
  4. Ο πολιτικός του λόγος, συγκροτημένος μετριοπαθής, ήπιος, αντιδημαγωγικός και υπεύθυνος, χωρίς μεγαληγορίες και ρητορικούς βερμπαλισμούς. Λόγος λιτός και ουσιαστικός.
  5. Η εντιμότητα στη διαχείριση της εξουσίας. Τόσα χρόνια δεν βρέθηκε κανείς να τον κατηγορήσει για ηθικά παραπτώματα. Δεν υπήρχε το παραμικρό ,θα τον είχαν αποκαθηλώσει.
  6. Ο σταθερός προοδευτικός του προσανατολισμός. Από τότε που τον ξέρω, από τα τέλη της δεκαετίας του 70, είναι οπαδός του δημοκρατικού σοσιαλισμού. Αυτός είναι ο λόγος της γενικότερης απήχησής του στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο, γεγονός που οδήγησε και τον ΣΥΡΙΖΑ να τον στηρίξει.
  7. Είναι υπέρμαχος του συγκρητισμού. Σε καιρούς δίσεκτους, όταν επικρατούν διχαστικές λογικές, ο Σταύρος καλλιεργεί την ενότητα των Κρητικών όπου Γης.

Για όλους αυτούς τους λόγους θα ψηφίσω Αρναουτάκη. Η ψήφος μου είναι θετική πολιτική επιλογή.

Υ.Γ:  Ο Σταύρος είναι φίλος μου, η αδερφή μου ήταν ιδιαιτέρα του κι ο ανηψιός μου νομικός του σύμβουλος. Δεν θα τον ψήφιζα όμως ποτέ και το ξέρει καλά, αν ήταν ανέντιμος διαχειριστής, διχαστικός και πολωτικός, αγοραίος δημαγωγός και λαϊκιστής, επηρμένος πολιτικάντης. Αν δεν ήταν ερωτευμένος με την Αυτοδιοίκηση και την Κρήτη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση