HomeHL-9Έκαναν κατάληψη στο Δημαρχείο

Έκαναν κατάληψη στο Δημαρχείο

Καταστηματάρχες και κάτοικοι του Κόκκινου Πύργου και του Καλαμακίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αναβρασμός επικρατεί στο Δημαρχείο Φαιστού στις Μοίρες, όπου καταστηματάρχες και κάτοικοι των περιοχών του Κόκκινου Πύργου και του Καλαμακίου έχουν προχωρήσει σε συμβολική κατάληψη με αφορμή το ζήτημα που προέκυψε με την αύξηση της γραμμής του αιγιαλού.

Η αλλαγή του θεσμικού πλαισίου τροποποίησε τα όρια του αιγιαλού στις νότιες παραλίες του νομού Ηρακλείου, με αποτέλεσμα οι καταστηματάρχες της περιοχής να θεωρούνται πλέον “παράνομοι” για τις τραπεζοκαθίσματα και τις ομπρέλες που έχουν εγκαταστήσει και να απειλούνται με σοβαρές συνέπειες από τις λιμενικές αρχές.

Η εξέλιξη αυτή μάλιστα έρχεται να προκαλέσει μεγαλύτερα προβλήματα καθώς όλοι όσοι δραστηριοποιούνται στο Καλαμάκι και τον Κόκκινο Πύργο ετοιμάζονταν ενόψει της θερινής περιόδου.

Για τον λόγο αυτό, κάτοικοι και καταστηματάρχες προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη του δημαρχείου, ζητώντας σύμφωνα με το e-mesara.gr να σταματήσει άμεσα η καταγραφή των επιχειρήσεων τους από το Λιμενικό Σώμα, να μην τους επιβληθούν πρόστιμα και να επανακαθοριστεί η γραμμή του αιγιαλού.

Διαφήμιση
Διαφήμιση