HomeHL-GreeceΑΠΘ: Νέα κατάληψη της Νομικής μετά την πρωινή επιχείρηση της ΕΛΑΣ

ΑΠΘ: Νέα κατάληψη της Νομικής μετά την πρωινή επιχείρηση της ΕΛΑΣ

Σκοπός των ατόμων είναι να διατηρήσουν την κατάληψη τουλάχιστον μέχρι αύριο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε νέα κατάληψη της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ προχώρησαν μέλη φοιτητικών συλλόγων, λίγη ώρα μετά την επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. που έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες για την εκκένωση της κατάληψης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σκοπός των ατόμων που κατέλαβαν ξανά τη σχολή της Νομικής είναι να διατηρήσουν την κατάληψη τουλάχιστον μέχρι αύριο, Τρίτη, που θα πραγματοποιήσουν συνέλευση οι φοιτητές.

Επιπλέον, μέλη φοιτητικών συλλόγων καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιήσουν έξω από το κτήριο Διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με αφορμή την επέμβαση την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ., η οποία ολοκληρώθηκε περίπου στις 7 το πρωί.

Σε δήλωσή του το μέλος του ΔΣ του φοιτητικού συλλόγου Νομικής, Αντώνης Σιδηρόπουλος, είπε ότι «έξι το πρωί ενώ δεν είχε ξεκινήσει η μέρα, αστυνομικές δυνάμεις μετά από εντολή του κοσμήτορα μπήκαν για να εκκενώσουν κατάληψη πουυείχε αποφασιστεί με μεγάλη πλειοψηφία του φοιτητικού συλλόγου της νομικής. Είναι ακραία απόφαση καταστολής. Δεν πρόκειται η καταστολή να μας τρομοκρατήσει. Δεν θα φιμώσουν τον αγώνα μας. Δεν θα επιτρέψουμε στις αστυνομικές δυνάμεις να μπουν μέσα, να παραβούν τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων και να κάνουν ό,τι θέλουν».

Η επιχείρηση για τη λήξη της κατάληψης στη Νομική του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από την ΕΛΑΣ πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιχείρηση ξεκίνησε περίπου στις 5 το πρωί με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να μπαίνουν συντονισμένα στους χώρους της Νομικής Σχολής και να ανοίγουν τις πόρτες που είχαν κλείσει με αλυσίδες και λουκέτα οι καταληψίες.

Την ίδια ώρα διμοιρίες των ΜΑΤ απέκλεισαν κάθε πιθανή δίοδο προς το κτήριο διοίκησης του ΑΠΘ και προς την είσοδο της Νομικής Σχολής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, εντός του κτιρίου εντοπίστηκαν περίπου 20 άτομα, χωρίς να πραγματοποιηθεί κάποια προσαγωγή ή σύλληψη.

Μετά την έναρξη της επιχείρηση της ΕΛΑΣ έξω από τη Νομική Σχολή συγκεντρώθηκαν φοιτητές που ζήτησαν την αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων.

Η αστυνομική επιχείρηση ακολούθησε την επιστολή που απέστειλε στους φοιτητές ο κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, κ. Παναγιώτης Γκλαβίνης.

Μετά την ολοκλήρωηση της επιχείρησης της ΕΛΑΣ ο κοσμήτορας της Νομικής Σχολής ότι «κανείς δεν έχει το δικαίωμα να απαγορεύει την πρόσβαση στο Πανεπιστήμιο στους νόμιμους χρήστες του» και κάλεσε τους φοιτητές και τις φοιτήτριες «να προσέλθουν μαζικά στη Σχολή τους, να ζωντανέψουν τις εγκαταστάσεις της και να προετοιμάσουν τις εξετάσεις τους, οι οποίες θα διεξαχθούν τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με το συνημμένο πρόγραμμα».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση